Rețeta de drob de miel de Paște a lui Chef Cătălin Scărlătescu. E moștenită de la bunica lui

Redacția IMPACT 18.04.2020, 14:09
Rețeta de drob de miel de Paște a lui Chef Cătălin Scărlătescu. E moștenită de la bunica lui

Drobul de miel este un preparat nelipsit de pe mesele tradiționale de Paște ale românilor. Chef Scărlătescu a dezvăluit o rețetă pe care a moștenit-o din familia lui. Mai exact, colegul de emisiune al Ginei Pistol și cel care face de mulți ani echipă cu Sorin Bontea și Florin Dumitrescu are păstrat cu sfințenie respectiva rețetă de la bunica lui.

Rețeta de drob de miel de Paște a lui Chef Cătălin Scărlătescu

Drobul de miel poate fi preparat ca la carte dacă sunt respectate instrucțiunile precise. Este un preparat savuros, ce se regăsește an de an pe mesele de Paște ale românilor. Se poate pregăti în mai multe variante, fiind întâlnite diverse adaptari, pentru diversele zone ale țării. Rețeta de drob de miel de Paște propusă de chef Scărlătescu are o însemnătate aparte. Celebru datorită aparițiilor în multe show-uri culinare de la noi, bucătarul român recunoaște că pentru el copilăria a jucat un rol cheie și la nivel gastronomic. Cea care i-a influențat alegerile în diverse tipuri de mâncare a fost chiar bunica acestuia. Pentru rețeta de drob sunt necesare ingredientele clasice, pe care le regăsiți în lista de mai jos.

Rețeta de drob de miel de Paște a lui Chef Cătălin Scărlătescu. E moștenită de la bunica lui
Chef Scărlătescu a împărtășit o rețetă tradițională pentru drob de miel, moștenire de familie

„În Joia Mare, bunica obișnuia să vopsească ouale. Nu știu când avea timp pentru toate treburile gospodărești, dar mereu masa ei era încarcata de bunătăti. Tot în perioada asta, ne răsfăta și cu celebra prajitură cu bulion, facută din ingrediente atât de simple, dar cu un gust absolut fabulos. De la bunica am moștenit multe rețete de suflet, ea era cea care nu știa cu ce bunătăți să mă încânte. Pe bunica o chema Amalia. Era cea mai blandă persoană pe care am cunoscut-o vreodată. Și toate mâncărurile ei mi-au rămas în suflet. Nu degeaba se spune că gustul se formează în copilarie și că mancarea este, în esență, amintire. De la ea am moștenit și rețeta de drob pe care o pregătesc în fiecare an de Paște”, mărturisea, în trecut, chef Cătălin Scărlătescu.

Ingrediente pentru drob de miel:

  • – organele de la un miel – ficăței, rinichi, plămâni, inima, etc.
  • – 250 grame carne de miel
  • 400 grame ceapă și ustoroi verde
  • 400 grame mărar și pătrunjel verde
  • 8 ouă bătute/ pentru fiecare 1 kilogram de compoziție
  • ulei de floarea soarelui
  • prapur
  • sare
  • piper

Mod de preparare

„Organele și carnea se taie cuburi mari și se călesc în tigaie cu ulei de floarea soarelui, sare și piper. Apoi le dăm deoparte și le lăsăm la scurs. 25 % din compoziție se taie cuburi, restul se toacă la mașina. Ceapa și usturoiul verde se toacă mărunt și se prăjesc în tigaia în care am călit organele. Lăsați să se evapore toată apa din tigaie. Mărarul și pătrunjelul se toacă „aproape fin”. Toate se amestecă bine. Cum spuneam, pentru fiecare 1 kg de compoziție amestecați 8 ouă bătute omletă. Asezonați cu sare și piper. Înveliți compoziția într-un prapure și dați la cuptor la 140 °C, pentru 50 de minute. Se servește rece și, opțional, cu muștar alături”, a dezăluit chef Cătălin Scărlătescu.

Urmăriți Impact.ro și pe