Drama pe care o trăiește marele actor Dorel Vișan la 84 de ani. ”Nu mă mai cheamă nimeni”

Ioana Bucur 12.08.2021, 08:22
Drama pe care o trăiește marele actor Dorel Vișan la 84 de ani. ”Nu mă mai cheamă nimeni”

A fugit departe de București și de lumea care l-a dezamăgit cumplit. Într-un moment de sinceritate aproape dureroasă, Dorel Vișan a mărturisit cea mai mare supărare pe care o poartă în suflet.

Dorel Vișan: „Oamenii și-au schimbat felul de gândi… în rău”

Ironic, ușor acid, autoironic. La cei 84 de ani, marele actor Dorel Vișan a făcut o radiografie îngrijorătoare a socieții în care trăim: „Oamenii și-au schimbat felul de gândi… în rău! Peste 20 de ani lumea nu va fi prea grozavă”, spune el.

Maestrul petrece acum cât mai mult timp departe de București, înlocuind cultura cu… agricultura. Actorul are o casă cu grădină în care și-a amenajat o seră de care se ocupă și care îi umple masa în fiecare zi cu legume crescute chiar de el.

„Eu nu am timp liber, fac mai puțină cultură, în schimb fac agricultură. Am o grădină și o seră de care mă ocup, lângă Cluj. Nu mănânc decât legume cultivate de mine”, a spus Dorel Viașn, potrivit Ciao.ro.

Drama pe care o trăiește marele actor Dorel Vișan
Dorel Vișan

Dezamăgirea marelui actor

Însă în spatele retragerii sale din viața publică stă o realitate pe care cu greu a acceptat-o. Cu toate că simte că este în punctul în care ar putea oferi interpretări excepționale, având atâția ani de experiență în spate, nu mai este chemat să urce pe scenă.

„Nu compătimesc actorii care își plâng de milă pe la televizor, nu toți au pensii mici, sunt unii care au salarii bune. Trebuie să înțelegi, ca actor, ce favoruri faci tu pentru țară, și nu invers. Cea mai mare durere a mea este că acum când am o ajungere culturală și de trecere a vremii, acum nu mai muncesc! Nu mă cheamă nimeni …

Este o societate prost organizată. Omul dacă este scop, este personalitate. Dacă este obiect, este persoană. Dacă nu înțelege libertatea și merge la cules de castraveți în Germania, devine forță de muncă. Nici persoană nu mai e”, a explicat marele actor, pentru aceeași sursă.

La final, dacă trage linie și analizează, Dorel Vișan a dezvăluit că și-a dat seama că, de fapt, cea mai mare realizare a vieții sale nu a fost cariera, ci copiii: „Pot spune că cea mai mare realizare a mea sunt copiii!”.

Toate rolurile pe care le-a jucat Dorel Vişan, în cinematografie, dar și în teatru, nu au contat, însă, pentru o pensie decentă. Cu câțiva ani în urmă, actorul spunea că pensia lui îi ajunge să cumpere un bilet de avion Cluj-Bucureşti. Artistul primea de la stat în jur de 1.400 de lei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...