Vedete care cred în teorii ale conspirației. Părerile lor în criza COVID-19 au influențat foarte mulți oameni

Daria Petrescu 04.01.2021, 16:15
Vedete care cred în teorii ale conspirației. Părerile lor în criza COVID-19 au influențat foarte mulți oameni

În ultimul an, pandemia de coronavirus a dat peste cap întreaga planetă și a schimbat viețile oamenilor. Deși în România virusul a făcut mii de victime, fiind impuse restricții dure pentru a combate transmiterea acestuia, au existat voci de renume care au declarat sus și tare că nu cred în existența virusului. Printre acestea vedete care nu au ezitat să își spună părerea despre ceea ce se întâmplă în lume. Astfel că, s-au născut cela mai stupide conspirații despre coronavirus promovate de câteva vedete din România. Iată părerile care au influențat milioane de oameni.

Cine sunt vedete care cred în teorii ale conspirației

Actorul Dorel Vișan, în vârstă de 83 de ani, a făcut o serie de afirmații conspiraționiste despre pandemia de COVID-19. Totul s-a întâmplat într-un interviu acordat site-ului cluj24.ro.  El spune că virusul a fost fabricat în laborator.

„Se pare că societatea noastră, lumea noastră modernă, nişte oameni iresponsabili care se numesc savanţi, vor să umble la ADN şi să bage informaţii, să-l ataşeze pe om la telefon.

Nici şcoală nu mai trebuie, că ţi-o bagă ei, electronic. Într-o seară înveţi patru limbi străine. Ei, dacă vor încerca, şi au încercat, asta e şi cu Covidul acesta, e foarte ciudată toată treaba asta.

Ai văzut că nimeni nu lucrează decât la efect, nimeni nu lucrează la cauză. Orice lucru şi orice fenomen – asta e legea fundamentală a naturii, a lui Dumnezeu- are o cauză.

Dacă-i distrugi cauza, efectul se distruge singur. Nimeni nu întreabă ce-i cu Covidul ăsta, de unde vine? L-a scăpat accidental? Sau a vrut să-l scape? Cine l-a făcut? Din ce l-aţi făcut? De ce l-aţi făcut? Asta trebuie întrebat. Nu câte paturi să mai facă, cu oxigen”, spune actorul.

„După vaccinare, boala va merge mai departe. Pentru că ei au spus că vaccinul nu rezolvă. Doar măreşte imunitatea.

Dar imunitatea poţi să ţi-o măreşti din alimentaţie, din ce bei, cum trăieşti etc. Spuneau savanţii că dacă vor umbla la ADN, la celula primară a vieţii, cam prin anul 2035, femeile Pământului se vor steriliza. Şi, atunci, va trebui să se întâmple un lucru – cum s-a întâmplat şi în alte epoci -, să vină străinii să refacă viaţa. Se crede că s-a mai făcut treaba asta”, afirmă Dorel Vişan.

Florin Busuioc și-a expus părerea în direct la tv

Florin Busuioc și-a expus în direct la TV, chiar înainte de a prezenta vremea la ora 7:20, părerea despre pandemia de COVID-19, scrie Adevărul.ro

„Micii comercianţi au fost zdravăn de tot loviţi. Nu marile companii, pentru că marile companii… e altă treabă”, a spus Busu.

„Eu cred că virusul ăsta n-a apărut aşa, din neant. A fost creat. Marile companii nu au fost afectate”.

Carmen Tănase a făcut declarații șocante

Carmen Tănase este o altă vedetă care în cadrul unui interviu acordat lui Mihai Gâtea, a făcut declarații care au luat prin surprindere pe toată lumea.

„Nu am răspunsuri clare, dar rămân sceptică”. La o adică, nu poți să-i reproșezi că știe perfect. Ea doar contestă. Eu am mai văzut un film asemănător, Contagion. Mi s-a părut bizară asemănarea. Atât spun […] Eu n-am contestat că oamenii ăia din Terapie Intensivă nu sunt bolnavi, Doamne fereşte!

Carmen Tănase nu crede în existenta virusului

Eu spun că tot ce s-a întâmplat pe planetă nu are nicio legătură cu ce este, de fapt, în mod real. Oameni în Terapie Intensivă sunt tot timpul, sunt şi oameni în Terapie Intensivă cu gripă sezonieră, care nu mai scapă. […] Eu cred, în capul meu prost, aşa cred eu, că e o etapă şi că urmează ceva foarte rău, cred că este un exerciţiu, o repetiţie generală pentru ceva ce va veni”, a spus Carmen Tănase la Antena 3.

Marcel Pavel a fost internat în stare gravă din cauza COVID- 19

Printre cei care s-au infectat cu noul coronavirus s-au numărat Ozana Barabancea și Marcel Pavel. Cea care a declarat în luna mai 2020 că nu crede în COVID-19 a fost Ozana Barabancea, care într-un mesaj postat pe Facebook a încercat să schimbe părerea oamenilor. La scurt timp, s-a aflat că aceasta a fost infectată și a transmis virusul colegilor săi de la Te cunosc de undeva.

Nici Marcel Pavel nu a fost prea convins de existența coronavirusului, iar când a fost internat în stare gravă în spital, acesta a declarat că a făcut doar o pneumonie. În cele din urmă medicii au declarat că el a fost infectat cu COVID- 19.

„Nu am declarat și nu susțin faptul că există acest virus ordinar, nu l-am inventat eu, nu eu v-am blocat în case, nu sunt o autoritate în acest sens, nu sunt virusolog sau epidemiolog pentru a vă spune că acest nenorocit de Covid-19 există sau nu există, întrebați-i pe cei care l-au inventat și l-au răspândit pe întreaga planetă!”, a spus Marcel Pavel.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI