Dorel Vișan, dezamăgit profund de pensia mică pe care o are. Actorul a declarat că „trăieşte din ciupeli”. Câți bani primește de la stat, la 83 de ani

Ana Anitoiu / 26.09.2020, 16:31
Dorel Vișan, dezamăgit profund de pensia mică pe care o are. Actorul a declarat că „trăieşte din ciupeli”. Câți bani primește de la stat, la 83 de ani

Dorel Vișan este dezamăgit profund de pensia mică pe care o are. Actorul a declarat că „trăieşte din ciupeli” și a dezvăluit câți bani primește de la stat, la 83 de ani.

Ce pensie are Dorin Vișan. Câți bani primește de la stat

Dorel Vișan a fost călăul din „Păcală” (1974), Nichitache, în „Tănase Scatiu” (1976), fiul lui Hagienuș, în „Bietul Ioanide” (1979), tot călăul, în filmul „Întoarcerea lui Vodă Lăpușneanu” (1980).

Alte roluri ale lui au mai fost: Tudor Bălosu, în „Moromeții” (1987), Ion Creangă, în „Un bulgăre de humă” (1989), Gardianul „Dumnezeu”, în „Cel mai iubit dintre pământeni” (1993) și Petru Groza, în filmul „Începutul adevărului (Oglinda)” (1994).

Taote rolurile pe care le-a jucat Dorel Vişan, în cinematografie, dar și în teatru, nu au contat, însă, pentru o pensie decentă.

Cu câțiva ani în urmă, Dorel Vişan spunea că pensia lui îi ajunge să cumpere un bilet de avion Cluj-Bucureşti. Artistul primea de la stat în jur de 1.400 de lei.

În plus, Dorel Vişan a mai spus că are o indemnizaţie de merit pentru cariera lui şi că „trăieşte din ciupeli”.

Totuși, alți artiști iubiți ai României au ajuns în situații și mai dificile, în privința pensiilor pe care le primesc.

Maria Dragomiroiu

Ce pensii primesc alți, artiști ca Maria Dragomiroiu și Mitică Popescu

Maria Dragomiroiu, precum și alţi artişti, primesc pensii extrem de mici. Cântăreața are o pensie de 1.200 de lei, după aproximativ patru decenii de carieră.

„Am ieşit la pensie de o lună şi după 40 de ani de muncă am 1.200 de lei. Cam cum aş putea să trăiesc?! Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele?! Cum să trăiesc cu 1.200 de lei?!”, a spus Maria Dragomiroiu, într-un interviu.

Nici Mitică Popescu nu are o pensie mai mare. Actorul primește doar 1.200 de lei, de la statul român.

Și Victor Rebengiuc ar avea o pensie de doar 1.500 de lei, plus indemnizația. Actorul lucrează și la vârsta de 87 de ani.

Și Horia Moculescu ar avea o pensie de doar 1.400 de lei, după 60 de ani de activitate și multe compoziții lansate, printre care și „De-ai fi tu salcie la mal”.

Maria Ciobanu ar sta mai bine, în privința pensiei. Ea ar primi 2.000 de lei lunar. La această sumă s-ar adăuga și o pensie de 1.000 de dolari, de la Statele Unite ale Americii.

Mult mai bine, la capitolul pensiei, ar sta Alexandru Arșinel. Actorul a ieșit la pensie în anul 2014, cu un câştig de 7.850 de lei anual. La aceasta se adaugă o pensie specială de 1.060 lei lunar şi o alta de revoluţionar, în valoare de 13.224 de lei pe an.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI