Două accidente grave în București. O persoană a murit pe trecerea de pietoni, alta a fost rănită

Cătălina Burghelea 30.03.2022, 09:52
Două accidente grave în București. O persoană a murit pe trecerea de pietoni, alta a fost rănită

Două accidente rutiere au avut loc, miercuri dimineață, în Capitală. Șoferul unui camion a lovit grav un pieton care încerca să traverseze strada. Evenimentul s-a produs pe DNCB, pe sensul de mers spre Chitila. Tot în această dimineață, o persoană a murit pe Bulevardul Poligrafiei, pe trecerea de pietoni de sub podul CFR, pe sensul de mers spre Piața Presei. Femeia a fost accidentată mortal de o autoutilitară.

Tragedie rutieră în Capitală

Conducătorul auto al mașinii implicate în accidentul de pe Poligrafiei a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând că acesta se află sub influenţa băuturilor alcoolice. Polițiștii rutieri fac cercetări la fața locului, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii tragediei. Traficul rutier a fost restricţionat pe Bulevardul Poligrafiei, sensul către Piaţa Presei Libere, formându-se coloane de mașini.

„Brigada Rutieră a fost sesizată prin apel 112 cu privire la producerea unui accident rutier pe Bd. Poligrafiei. Din primele date, conducătorul unei autoutilitare, care se deplasa pe Bd. Poligrafiei, a surprins şi accidentat un pieton de sex femeiesc. În urma impactului, pietonului i-au fost aplicate manevre de resuscitare la faţa locului, ulterior constatându-se decesul”, au transmis oamenii legii.

Accident înfiorător la intrarea în București. Un șofer de 21 de ani a murit

O altă tragedie rutieră a avut loc marți dimineață, pe Șoseaua București-Ploiești, la Fântâna Miorița. La intrarea în Capitală, mașina condusă de un bărbat în vârstă de 70 de ani a intrat în coliziune cu un alt autovehicul, la volanul căruia se afla un tânăr de 21 de ani. În urma impactului, cel de-al doilea autoturism a fost proiectat într-un copac, șoferul pierzându-și viața.

„Când eram între banda a doua și a treia, m-a izbit. Efectiv nu l-am văzut. 130-140 la oră cred că a avut. Nu l-am evitat, că nu am știut de el. Eu veneam din Tipografiei, m-am încadrat spre dreapta ca să ocolesc Fântâna Mioriţei şi când treceam din banda a doua spre a treia, m-a lovit în stânga față ușor. La viteza aceea a avut probabil o secundă să reacționeze. Nu a făcut nimic săracul om. Părinții lui spun că sunt criminal eu. Sunt! Eu nu i-am dat prioritate, așa se va traduce în final situația”, a precizat șoferul de 70 de ani, pentru România TV.

România ocupă primul loc într-un top rușinos

Țara noastră are cel mai mare număr de morți în accidente rutiere din UE, raportat la populație. Potrivit datelor anunţate de Comisia Europeană, cele mai sigure drumuri sunt în Suedia (18 decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori), în timp ce România (cu 93 de decese la un milion de locuitori) are cea mai ridicată rată a mortalităţii. Media europeană a fost de 44 de decese la un milion de locuitori.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...