Accident grav la o cursă de mașini din Brașov. Un spectator a murit după ce a fost lovit de un Lamborghini care participa la competiţie

Ana Anitoiu 27.03.2022, 14:46
Accident grav la o cursă de mașini din Brașov. Un spectator a murit după ce a fost lovit de un Lamborghini care participa la competiţie

Un accident grav a avut loc, duminică, la o cursă de mașini organizată pe centura ocolitoare a municipiului Brașov. Un spectator în vârstă de 21 de ani a murit după ce a fost lovit de un Lamborghini Huracan care participa la competiţie și a ieșit din decor. Paramedicii l-au resuscitat, dar nu i-au putut salva viața.

Cum a avut loc tragedia la cursa de mașini din Brașov

Tragedia a avut loc după ce, trecând de linia de sosire, șoferul unei mașini Lamborghini Huracan a pierdut controlul volanului, a ieșit din decor, în timpul desfăşurării manşelor de calificare. Automobilul s-a răsturnat.

„Impactul a fost atât de puternic, încât modelul italian a sărit peste o rigolă de pe marginea drumului, iar în timpul rostogolirii repetate, a lovit un cetăţean aflat pe margine, în câmpul de alături.

Conducătorul auto este în stare de şoc dar conştient, organizatorul a intervenit în cel mai scurt timp posibil, cu modulele de descarcerare şi ambulanţă aflate la faţa locului, medicii de la faţa locului solicitând ajutor şi din partea ISU SMURD Brașov”, a transmis biroul de presă al organizatorului competiţiei, Promo Racing powered by WRT-Parts & TELL Security Systems.

Accident grav la o cursa de masini din Brasov
Imagine de la locul accidentului. Foto: Promo Rally

Conducătorul, testat cu aparatul etilotest

Poliţia judeţeană Braşov anunțat la rândul ei că după primele verificări s-a stabilit că una dintre mașinile participante la concurs s-a răsturnat în afara părții carosabile și l-a lovit pe tânărul spectator. În urma tragediei, conducătorul mașinii Lamborghini Huracan a fost testat cu aparatul etilotest. Rezultatul a fost 0.

„În cadrul unui concurs automobilistic organizat pe strada Trimisul Sec din municipiul Brașov a avut loc eveniment rutier. Un conducător auto, participant la concurs, a părăsit partea carosabilă, s-a răsturnat în afara acesteia accidentând un spectator.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0. Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili cauzele și împrejurările în care a avut loc incidentul”, a transmis IPJ Brașov.

Cursa de mașini a fost organizată pe strada Trimisul Sec din municipiul Braşov. Concursul automobilistic dedicată piloţilor amatori este primul din acest an din Campionatul Promo Racing.

În urma impactului, tânărul în vârstă de 21 de ani a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvat. Medicii care au ajuns la fața locului i-au declarat decesul.

Cursa a fost întreruptă și anulată în urma tragediei. La locul accidentului a ajuns un echipaj SMURD. Un alt echipaj cu apă și spumă și cu modul descarcerare era deja prezent și supraveghea competiția automobilistică.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...