EXCLUSIV

Dorina Lazăr și Cove, „picați” la examen de către municipalitate! Cei doi intră pe lista „victimelor” de lux ale managerilor de teatru examinați de comisiile Primăriei, o listă care se deschide cu numele îndrăgitului Alexandru Arșinel EXCLUSIV

Alexandru Catalan 13.04.2022, 15:55

Directorii teatrelor „Odeon” și „Ion Creangă” nu au reușit nici ei să treacă cu brio de întâlnirea cu temuta comisie de examinare trimisă recent de Primăria Capitalei. Nici Dorina Lazăr și nici Gabriel Coveșeanu nu au reușit să obțină nota finală 9, cea care nu le-ar fi adus bătăi de cap suplimentare.

„Habar nu aveau despre teatru!”

Dorina Lazăr, actorul cel mai cunoscut al momentului care se află în postura de a conduce un teatru bucureștean, împreună cu George Mihăiță și Vasile Muraru, susține că nimic din cele întâmplate în ultimele zile „nu o mai miră”.

„Eu sunt un om care am trăit în două secole. Deci, nu mă mai miră nimic. Chestiile astea nu mă mai ating, chiar dacă uneori nu pot înțelege logica unei asemenea comisii, ale cărei rapoarte stufoase nu stă nimeni să le citească. Sigur, atunci când vine vorba despre banii statului, ești obligat să justifici cheltuirea banilor publici. Dar îți ajung șapte pagini, nu zeci!”, afirmă Dorina Lazăr, pentru impact.ro.

Ea spune că nu încearcă să intre cu nimeni în dispute, nici cu funcționarii publici, nici cu diverși colegi, dar a lăsat să se înțeleagă că actuala componență a comisiei care i-a analizat performanța profesională și financiară a surprins-o.

„Am mai trecut prin asemenea examinări. M-am întâlnit cu Aura Corbeanu, de la Uniter, cu Marina Constantinescu, critic de teatru, cu un Răzvan Theodorescu, academician. De data asta voi spune doar atât: cei din comisia recentă erau cu siguranță oameni drăguți cu membrii propriilor familii, culți, dar habar nu aveau despre teatru.

Mi-au recomandat să atragem bani europeni pentru montarea spectacolelor. Întâmplarea face ca exact în cele două zile în care comisia a fost la noi să avem programate două spectacole realizate cu asemenea fonduri. Apoi, o altă recomandare care mi-a stârnit zâmbetul. Să ducem teatrul în școli și licee. Or, „Teatrul Odeon” face asta de 15 ani!”, a indicat îndrăgita actriță.

Dorina Lazăr mai spune că decizia comisiei de a-i acorda doar 8,68 nu o afectează:

„În cazul meu funcționează decizia instanței care m-a reinstalat pe o perioadă de doi ani și patru luni, aceea în care am lipsit după ce fostul primar general, Gabriela Firea, a decis să mă îndepărteze. Așadar, până în august 2023, cu voia bunului Dumnezeu, rămân la Odeon!”

În plus, mai spune cu umor aceeași actriță, are un motiv special pentru a trăi: „Nu am recuperat acel leu ca despăgubiri morale de la Gabriela Firea pentru gestul ei. Chiar dacă a lăsat o hotărâre prin care Teatrul să-mi plătească din casierie leul, nu-l accept. Justiția a indicat clar că de unde trebuie să provină. Așa că încă îl aștept!”.

Dorina Lazăr și Cove, „picați” la examen de către municipalitate! Cei doi intră pe lista „victimelor” de lux ale managerilor de teatru examinați de comisiile Primăriei, o listă care se deschide cu numele îndrăgitului Alexandru Arșinel EXCLUSIV
Dorina Lazăr și Cove au fost luați la bani mărunți de comisii și declarați neoficial „necorespunzători”

Cove nu știe dacă va mai candida și la anul

La rândul său, și Gabriel Coveșeanu, de la Teatrul Ion Creangă ne-a explicat cum s-au derulat lucrurile în instituția pe care o conduce.

„În cazul meu a fost vorba despre evaluarea anuală. Am luat sub nouă, dar îmi voi putea duce mandatul până la capăt din care mai am doar un an, fiindcă am primit peste șapte. La anul va avea loc evaluarea finală și atunci voi decide și eu dacă și în ce condiții mă voi mai înscrie la concursul pentru postul de director general!”, a declarat cel supranumit „Cove” pentru impact.ro.

El a adăugat că prinicpala problemă a teatrului pe care îl conduce din 2018 e faptul că această instituție nu are o sală proprie de spectacole funcționabilă.

„Sala noastră e tot în renovare. Nici nu știu ce prognostic să dau pentru acest an, dacă vom reuși sau nu să o finalizăm! Voi încerca să văd lucrurile totuși într-o notă pozitivă!”, a mai spus „Cove”, care a făcut și o promisiune la final.

„Vom încerca, chiar și așa, să avem cele mai bune spectacole pentru copii, mai ales că am scăpat și de restricțiile acelea care ne-au schimbat viața în ultimii doi ani!”, a conchis vedeta celor de la Prima TV.

În această primăvară, examinările Comisiilor trimise de Primărie la teatrale din dotare a ridicat numeroase semne de întrebare. Rând pe rând, Marius Bodochi, de la Teatrul Dramaturgilor Români, George Ivașcu, de la Metropolis, și Felicia Filip, de la „Opera Comică pentru copiii”, au criticat mai direct sau mai voalat maniera acestora de lucru. Totul a plecat însă de la eliminarea lui Alexandru Arșinel, din postura de director general adjunct al Teatrului „Constantin Tănase”.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe