EXCLUSIV

Dorina Lazăr s-a îmbolnăvit de Covid-19, înainte de a reveni ca director la Teatrul Odeon: ”Pare o bășcălie ca o femeie de 80 de ani să se întoarcă în sistem”

Alexandru Catalan 05.04.2021, 15:58
Dorina Lazăr s-a îmbolnăvit de Covid-19, înainte de a reveni ca director la Teatrul Odeon: ”Pare o bășcălie ca o femeie de 80 de ani să se întoarcă în sistem”

Fosta directoare a Teatrului Odeon, celebra actriță Dorina Lazăr (80 de ani), îndepărtată abuziv din funcţie de fostul primar general, e nevoită să își amâne cu o săptămână revenirea la fostul birou. Pandemia de COVID-19 a atins-o şi pe cunoscuta actriţă, deşi apucase să facă prima doză de vaccin.

Dorina Lazăr, două vești – ”una rece, una caldă”

Dorina Lazăr a primit, chiar în preajma Zilei Păcălelilor, două veşti, “una rece, una caldă”, cum le numeşte ea. Cea “caldă” a venit de la noul primar al Capitalei, Nicuşor Dan, care a anunţat-o că-şi poate relua fotoliul de director al Teatrului Odeon, cel de care o privase fosta administraţie a oraşului, condusă de Gabi Firea.

Cealaltă veste, cea “rece” a venit din partea medicilor. Îndrăgita actriţă s-a îmbolnăvit COVID-19, la doar câteva zile după prima doză de vaccin Pfizer: “Aşa e în viaţă mai mereu, primeşti ştirile bune la pachet cu cele rele. Aşa că, în prezent sunt izolată în casă până sâmbătă, 10 aprilie. De abia de luni, 12 aprilie, voi merge iar la teatru. Dar poate că e mai bine aşa, au timp şi colegii mei să se obișnuiască cu ideea că se întoarce Dorina Lazăr!”, a declarat ea pentru impact.ro.

Dorina Lazar s-a imbolnavit de Covid-19, inainte de a reveni ca director la Teatrul Odeon: ”Pare o bascalie ca o femeie de 80 de ani sa se intoarca in sistem”
Dorina Lazar

“Admit că toată lumea poate vedea în povestea asta un fel de băşcălie, ca o femeie la peste 80 de ani să îndrăznească să se întoarcă în sistem. Dar, am vrut să nu ies umilită din lumea scenei”

Actriţa, care va împlini în această toamnă 81 de ani, admite că unora li se poate părea uşor ciudat să revii la vârsta asta la muncă: “Admit că toată lumea poate vedea în povestea asta un fel de băşcălie, ca o femeie la peste 80 de ani să îndrăznească să se întoarcă în sistem. Dar, am vrut să nu ies umilită din lumea scenei. Iată de ce m-am luptat pentru cauza mea, fiindcă am ştiut că mi s-a făcut o nedreptate şi am reuşit să dovedesc acest lucru şi în tribunal”. Ea susţine că e pregătită să facă iar treabă bună la conducerea Teatrului Odeon. “Ştiţi că noi oamenii ne găsim mereu câteva ceva de făcut. Aşa şi în cazul meu. Vreau să-mi închei mandatul. Dacă va fi posibil asta, nu mai ştiu. Fiindcă omul propune, iar Dumnezeu dispune, după cum spunea mama mea vitregă”, admite actriţa.

Dorina Lazăr mai spune că nu ştie dacă ar fi reuşit să câştige în instanţă fără ajutorul avocatei sale, Valentina Topor, care s-a dovedit extrem de bine pregătită. “Ea a stat lângă mine pe toată perioada bătăliei duse împotriva vechii administraţii. Avocatul meu a fost cel care m-a m-a ţinut sus în toată povestea asta despre care credeam că va dura vreo şase săptămâni, dar care în realitate s-a extins pe durata a aproape patru ani”, spune cunoscuta actriţă.

I-a cerut despăgubiri morale de un leu fostului primar general, Gabi Firea. Instanţa i-a admis cererea, dar n-a primit nimic

Pe de altă parte, Dorina Lazăr nu uită să adauge: ”Zodia mea, Scorpion, a avut contribuţia ei în toată povestea asta, fiindcă m-a ajutat să mă adaptez şi să nu permit, cu una, cu două, să fiu învinsă într-o chestiune foarte importantă pentru mine”.

Dorina Lazăr e ferm convinsă că nu va rămâne în fotoliul de director mai mult de doi ani şi jumătate, adică exact perioada pe care o avea de executat la data la care a fost abuziv înlăturată: “Nu voi sta mai mult decât mai am din mandate, garantat. Apoi, va veni un altul, nu va mai fi treaba mea!”. Ea a rămas şi cu o mică dilemă, pe care încă nu a rezolvat-o. În sensul că i-a cerut despăgubiri morale de un leu, fostului primar general, Gabriela Firea, în calitatea ei de persoană fizică, nu juridică. Instanţa i-a admis cererea dar, în ciuda acestui fapt, de circa un an leul în cauză, pe care actriţa vrea să-l înrămeze, nu a ajuns încă în posesia ei.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe