EXCLUSIV. Cum i-a rămas datoare Gabriela Firea un leu actriței Dorina Lazar: „Încă mai aștept acest leu, pe care îl voi înrăma!”

Alexandru Catalan / 06.11.2020, 13:26
EXCLUSIV. Cum i-a rămas datoare Gabriela Firea un leu actriței Dorina Lazar: „Încă mai aștept acest leu, pe care îl voi înrăma!”

Îndepărtată din postura de director al Teatrului Odeon în urma unei decizii a Primăriei Generale, considerată arbitrară de Justiție, Dorina Lazăr, a cerut și a obținut la tribunal compensații morale și financiare în valoare de un leu. Din partea primarului general de atunci, Gabriela Firea! Numai că fostul primar general refuză să-și accepte înfrângerea personală și ca atare evită plata incredibilei sume de bani pierdută în instanță.

Gabriela Firea, datoare cu un lei actriței Dorina Lazăr

Totul a început în august 2017, atunci când Dorina Lazăr a fost anunțată prin curier că mandatul său la conducerea teatrului a încetat din motive care s-au dovedit ulterior nereale. Actrița nu a cedat însă, a declarat din primul moment că „sfidează pe oricine care susține că a fraudat fondurile instituției”, găsindu-și în cele din urmă dreptatea la tribunal, chiar în vara acestui an, când a fost pronunțată decizia definitivă.

Dorina Lazăr a câștigat procesul cu o replică din Caragiale

Dorina Lazăr a povestit o amintire haioasă din seria sa de apariții la „bară”. „Nu știam nimic, și-a început Dorina Lazăr scurta povestire, despre cum are loc o ședință publică prin tribunalele noastre. Așa că într-o bună zi, la solicitarea Curții, m-am prezentat la tribunal. Am intrat sfioasă în sală și m-am așezat în sală, în ultimele rânduri, printre tot felul de precupeți și personaje. A venit completul și m-am trezit cu mâna pe sus, ca la școală. Nu m-a băgat nimeni în seamă, deși m-am agitat vizibil pentru toată lumea. Aș, nimic. În cele din urmă, judecătoarea m-a întrebat – Ușor enervată de ceea ce mi s-a părut mie tonul întrebării, i-am răspuns fără să clipesc: După care am început să râdem și eu, și ea!”.

Dorina Lazăr ia în calcul să revină la conducerea Teatrului Odeon

Pe de altă parte, varianta actualizată a acestei dispute exotice continuă până azi. „În ultima zi de mandat a Gabrielei Firea, fostul primar general a semnat o decizie prin care deleagă plata datoriei către Primărie. Or, eu nu am cerut din partea instituției această compensație morală, ci din partea unei persoane fizice. Încă mai aștept acest leu din partea Gabrielei Firea, pe care așa cum am anunțat, îl voi înrăma, alături de Ordinul de Cavaler al Artelor și Literelor, primit din partea Franței!”, a declarat Dorina Lazăr pentru impact.ro.

Ea a adăugat că și la teatru a ajuns decizia ex-primarului, dar încă nu e clar ce se va întâmpla de acum înainte, dacă Dorina Lazăr va reveni în scaunul de director al instituției sau va renunța, lăsându-l în continuare pe colegul Cristian Șofron la conducerea instituției.

„Nu știu ce decizie voi lua, dacă mă voi întoarce sau nu la conducerea teatrului, fiindcă hotărârea tribunalului mă îndreptățește să fac asta. După ce mă voi consulta cu avocații, voi anunța ce voi face. Dar mi-ar plăcea să primesc acel leu de la fostul primar. Nu de la Primărie, nu de la Teatrul Odeon, ci de la Gabriela Firea. Personal, nu cred că va face acest lucru vreodată!”, a conchis Dorina Lazăr. Marea noastră actriță împlinește sâmbătă, 7 noiembrie, 80 de ani. Aniversarea o va face acasă, în familie, fiindcă așa cum spune tot ea, „de la o vârstă nu mai ești la fel de bucuros cum erai la aniversările de altădată”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI