Donald Trump a fost arestat la Miami. „Una dintre cele mai triste zile din istoria țării noastre”

Badea Violeta 13.06.2023, 21:55
Donald Trump a fost arestat la Miami. „Una dintre cele mai triste zile din istoria țării noastre”

Probleme uriașe cu legea pentru Donald Trump. Fostul președinte al SUA a fost arestat marți, pe data de 13 iunie, la Miami, în cazul Mar-a-Lago. Aceeași decizia a fost luat și pentru coacuzatului său Walt Nauta. Iată ce-l așteaptă pe fostul lider american în orele următoare!

Donald Trump, arestat la Miami

Ghinon teribil pentru Donald Trump marți, pe data de 13 iunie. Fostul președinte al SUA a sosit la Tribunalul din Miami, Florida, unde a fost plasat în arest pentru 37 de infracțiuni federale imputate de Departamentul de Justiție, în așteptarea audierii pentru punerea sub acuzare.

Păzit de agenţi ai Serviciului Secret din Statele Unite, fostul lider american a ajuns la tribunal, unde a fost reținut oficial de agenți FBI, care i-au făcut o fotografie și i-au luat amprentele digitale în cadrul procedurii oficiale de arestare.

Momentan însă, acesta nu va rămâne în închisoare. Conform celor de la The Guardian, se așteaptă ca Donald Trump să fie eliberat pe baza unei promisiuni că se va prezenta la viitoarele întâlniri cu instanța.

În curând, fostul președinte al SUA se va prezenta în sala de judecată a judecătoarei federale Aileen Cannon, în fața căreia i se vor citi cele 37 de capete de acuzare de care îl acuză procurorul special Jack Smith, pentru presupusele infracțiuni de punere în pericol a securității naționale a Statelor Unite prin deținerea ilegală de documente clasificate și secrete privind puterile nucleare și apărarea.

Fostul președinte american va pleda ”nevinovat”, ceea ce înseamnă că va fi eliberat condiționat și își va relua imediat activitatea de candidat la alegerile prezidențiale din 2024.

După audierea de punere sub acuzare, va începe procesul judiciar, începând cu selecția juriului, care va fi compus din cetățeni obișnuiți.
Dintre cele 37 de infracțiuni de care este acuzat, 31 sunt presupuse încălcări ale Legii spionajului, ceea ce înseamnă că, dacă va fi găsit vinovat de acestea, Trump ar putea sta după gratii minimum 10 ani.

Cu puțin timp înainte de a ajunge la tribunal, fostul lider american a scris pe platforma sa Truth Social: „Una dintre cele mai triste zile din istoria țării noastre. Suntem o națiune în declin”.

Citește și Donald Trump, găsit vinovat de acuzațiile unei jurnaliste. Prima reacție a fostului președinte american!

Lovitura dura pentru Trump. A fost gasit vinovat de acuzatiile unei jurnaliste
Donald Trump

Acuzațiile care i se aduc lui Donald Trump

Jack Smith susține că, în ianuarie 2020, după ce a pierdut alegerile prezidențiale în fața lui Joe Biden, Trump a mutat ilegal sute de documente secrete și clasificate de la Casa Albă la conacul său Mar-a-Lago din Florida. Fostul lider al SUA a negat vehement acest lucru.

În urma unei anchete amănunțite și a unor raiduri ale FBI, însă, la proprietatea sa au fost găsite mai multe documente confidențiale și clasificate privind puterile nucleare și apărarea.

În cadrul actului federal de acuzare, procurorul special al Departamentului de Justiție susține că Trump a comis și infracțiunile de conspirație în vederea sustragerii ilegale de documente secrete, obstrucționarea justiției și obstrucționarea agenților federali care investigau cazul.

Pentru a fi găsit vinovat, Trump trebuie să primească un verdict unanim din partea marelui juriu în timpul procesului, în caz contrar el va fi eliberat sau cazul și procesul vor fi respinse.

Procesul judiciar împotriva lui Trump va dura mai multe luni. Unii experți consideră că acesta ar putea ține chiar până în vara anului viitor. Constituția SUA îi permite fostului lider al SUA să candideze la președinție chiar dacă este condamnat la închisoare.

Dacă într-o astfel de situație va câștiga alegerile prezidențiale din 5 noiembrie 2024, sentința sa va fi anulată, astfel încât el își va putea îndeplini mandatul electoral în fruntea executivului.

Citește și Donald Trump, vorbe nesărate despre Macron. Îl acuză că „l-a pupat în fund” pe președintele Chinei!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...