Donald Trump, vorbe nesărate despre Macron. Îl acuză că „l-a pupat în fund” pe președintele Chinei

Antonia Iacobescu 12.04.2023, 11:08
Donald Trump, vorbe nesărate despre Macron. Îl acuză că „l-a pupat în fund” pe președintele Chinei

Donald Trump a avut cuvinte dure la adresa lui Emmanuel Macron, după ce președintele francez s-a întâlnit cu omologul său chinez Xi Jinping la Beijing.

Donald Trump l-a atacat dur pe Emmanuel Macron

Emmanuel Macron este aspru criticat după afirmațiile pe care le-a făcut în timpul vizitei oficiale din Beijing, acolo unde s-a întâlnit cu liderul chinez Xi Jinping. Președintele francez a îndemnat Uniunea Europeană să nu se implice în conflictul dintre China şi Taiwan şi să nu devină „un vasal” între SUA şi China.

Cum era de așteptat, Donald Trump nu s-a putut abține și i-a transmis un mesaj dur lui Macron. Într-un interviu acordat pentru Fox News, fostul președinte american a spus că liderul francez „îl pupă în fund” pe Xi Jinping.

„Aveți această lume nebună, care explodează peste tot, iar Statele Unite nu au absolut niciun cuvânt de spus în ea”, a spus Trump.

„Mi-am spus: „Bine, acum Franța se duce cu China”, a mai completat fostul lider de la Casa Albă, potrivit AFP.

În urma vizitei din China, Macron are speranța că va putea să îl convingă pe liderul chinez Xi Jinping să se apropie mai mult de președintele rus Vladimir Putin, tocmai de aceea vrea ca Beijingul să joace rol de mediator în războiul din Ucraina.

„Este absolut fundamental să avem momente de întâlniri private. Diplomația este un joc de lungă durată cu China, nu cred că este ușor să construiești relații ca occidentali. Dar poate că va însemna că vom putea discuta când va veni timpul”, a spus Sylvie Bermann, fostul ambasador francez din China.

Fostul președinte american, anchetat penal

Fostul președinte al SUA, Donald Trump, este implicat într-un proces care se concentrează pe o plată făcută către starul porno Stormy Daniels, dar în lista de acuzații, judecătorul a mai menționat și numele unei alte femei implicate. În documentele juridice, ea apare ca „Femeia 1”.

Potrivit celor de la BBC, ar fi vorba despre Karen McDougal, un fost model Playboy. Femeia susține că ar fi avut o aventură cu fostul lider de la Casa Albă, la fel ca și Stormy Daniels. Karen McDougal are 52 de ani și susține că s-ar fi iubit cu Donald Trump între 2006 și 2007. Însă, fostul lider al SUA a negat că ar fi avut o relație sexuală cu ea.

În anul 2006 au apărut mai multe articole în presa tabloidă americană referitoare la întâlnirea dintre McDougal și Donald Trump. Cei doi s-ar fi cunoscut la Playboy Mansions, în Los Angeles, acolo unde fostul lider al SUA filma un episod al emisiunii The Apprentice.

Fostul model a susținut că Trump, căsătorit la acea vreme „m-a plăcut de la început, tot vorbea cu mine, spunându-mi cât sunt de frumoasă, etc”. Ulterior, McDougal a precizat că ea și fostul lider al SUA s-au iubit timp de zece luni și că se vedea cu el „de cinci ori pe lună minimum”.

Urmăriți Impact.ro și pe