Doliu uriaș în presa din România! Jurnalistă celebră, găsită moartă în casă

Cătălina Burghelea 19.04.2023, 10:26

Doliu uriaș în presa din România! Iulia Marin, jurnalistă de politică și investigație, care a lucrat, de-a lungul timpului, la unele dintre cele mai mari trusturi de presă, a murit subit. Avea doar 32 de ani. Marți, 18 aprilie, polițiștii Secției 21 din București și proprietara apartamentului în care locuia au găsit-o pe aceasta fără suflare. Ea stătea singură în zona Uverturii din cartierul Militari. Cauzele decesului urmează să fie stabilite de medicii de la Institutul Național de Medicină Legală (INML), în următoarele zile.

A murit o jurnalistă celebră din România

Jurnalista Iulia Marin, cu o experiență de 11 ani în presa din România, s-a stins din viață subit. A scris pentru Adevărul, PressOne, Recorder, Gândul și Libertatea. Trupul neînsuflețit a fost descoperit, marți, de polițiștii Secției 21 din București și proprietara apartamentului în care locuia ziarista.

Citește și Cine era Iulia Marin, jurnalista care a murit subit la 32 de ani. Ultimul mesaj postat de ziaristă în mediul online este cutremurător

Pe rețelele sociale, „Iulia avea un alt dialog cu publicul ei, în afara celui de ziar, informativ. Vorbea deschis despre lupta cu depresia, pe care a înfruntat-o ani de-a rândul. Într-un titlu de interviu de la sfârșitul anului trecut, Iulia spunea, pentru IQAds, că are îndoieli de când se știe, „la fel și sindromul impostorului””, scriu colegii săi.

Jurnalista Iulia Marin a murit
Jurnalista Iulia Marin a murit

Cine a fost Iulia Marin

Iulia Marin s-a născut în data de 30 aprilie 1990, la Pitești (județul Argeș). Încă din primii ani de presă, aceasta s-a evidențiat prin pasiunea pentru scris. În 11 ani de meserie, jurnalista a lucrat Adevărul, PressOne, Recorder, Gândul și Libertatea.

Tânăra a început cu texte din sfera politică la Adevărul, primul redactat de ea fiind pe 19 septembrie 2012, legat de actele de tortură din închisoarea gruzină Gldani, care au declanșat proteste serioase în Georgia. Ulterior, a trecut la PressOne, unde, în 2015, a descoperit cine a fost femeia în rochie albastră – Izabela Odor, cercetătoarea luată pe sus de mineri la 14 martie 1990.

Citește și Doliu în lumea muzicii populare din România. S-a stins imediat după Paște

La scurt timp după ce a împlinit 28 de ani, Iulia Marin a ajuns la Recorder. În această redacție nu a iertat pe nimeni la mitingurile electorale,  inclusiv paradisul roșu de la Căcâna. La Libertatea s-a mutat în martie 2020, la începutul pandemiei de coronavirus, unde a trecut de la investigat achizițiile COVID la vaccinările și tema războiului din Ucraina. Colegii săi o descriu o ziaristă extraordinară, o colegă discretă și un mic geniu tehnic. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...