Doliu în muzica din România. A murit Mircea Drăgan. Loredana Groza și Monica Anghel îi plâng dispariția

Ana-Maria Tudor 16.05.2023, 18:41
Doliu în muzica din România. A murit Mircea Drăgan. Loredana Groza și Monica Anghel îi plâng dispariția

Cântărețul și compozitorul Mircea Drăgan a încetat din viață. El a fost unul dintre bunicii pop-rock-ului românesc și a creat melodii pentru numeroși artiști din țara noastră.

Ce au avut de spus colegii de breaslă despre trecerea în neființă a celebrului compozitor

Mircea Drăgan a părăsit această lume la vârsta de 77 de ani. Vestea tristă a trecerii sale în neființă a îndoliat industria muzicală și pe toți cei care i-au admirat talentul de-a lungul anilor. Moartea artistului a lăsat un gol imens în peisajul muzical românesc dar și în inimile apropiaților săi.

Monica Anghel a făcut declarații emoționante despre Mircea Drăgan cu care a colaborat în trecut. Potrivit artistei, acesta era un om extraordinar, vesel și bun. Cu toate acestea, Monica nu avea cunoștință despre eventualele probleme de sănătate ale acestuia. Ea a transmis sincere condoleanțe familiei în aceste momente dificile.

Silvia Dumitrescu, o personalitate cunoscută din industria muzicală, a dezvăluit amintiri emoționante despre colaborarea sa cu regretatul Mircea Drăgan. Potrivit fanatik.ro Silvia a adus în prim-plan o colaborare care a avut loc acum aproximativ 30 de ani, în jurul anului 1990.

„Îmi pare tare rău. Știu că îi murise și soția, săracul. Ne înțelegeam foarte bine, ne-am mai întâlnit la diverse evenimente. Ne-am mai dat mesaje, așa, de sărbători. Acum, la Paște, nu mi-a mai dat niciun mesaj. Mi se pare că mi-a dat la începutul anului. Îmi pare sincer rău că s-a întâmplat lucrul acesta. Regret din tot sufletul. Dumnezeu să-l odihnească!”, a spus Silvia Dumitrescu, potrivit fanatik.ro.

Horia Moculescu, legendarul compozitor, a dezvăluit în exclusivitate detalii despre moartea neașteptată a lui Mircea Drăgan. Potrivit relatărilor, Mircea Drăgan a avut parte de un sfârșit brusc în timp ce se afla într-un autobuz. Oricât de sănătos părea, i s-a făcut brusc rău și a suferit un atac cardiovascular, ceea ce i-a provocat decesul. Horia Moculescu a subliniat faptul că Mircea Drăgan era un om bun și extraordinar. El a reamintit de importanța contribuției lui în industria muzicală, amintindu-și că în anii ’60, în timp ce el avea o trupă, Mircea Drăgan a fost unul dintre fondatorii trupelor Romanticii și Mondial.

„Eu am fost prieten și cu prima lui soție, și a doua este o doamnă extraordinară. Este internată în spital. I s-a făcut rău, normal. Suntem colegi în Uniunea Compozitorilor de zeci de ani, suntem colegi în Consiliul Director al UCMR-ADA, eram peste tot împreună. Nici nu îmi vine să cred că nu mai este. Acum două săptămâni eram în consiliu la UCMR-ADA. Aveam ședință de Consiliu și s-a prezentat și el, desigur. Era foarte drăguț, un om de calitate, un prieten bun. Era un om de pus la rană”, a spus Horia Moculescu.

Un maestru al muzicii și al regiei, Mircea Drăgan și-a lăsat amprenta în industria muzicală românească.

Moartea lui Mircea Drăgan, un renumit compozitor și regizor, lasă un gol imens în industria muzicală românească. Cu o carieră impresionantă, Drăgan a înființat trupele Sideral, Mondial și Romanticii, aducând contribuții semnificative la dezvoltarea muzicii pop-rock în România. A fost membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, la secția de muzică pop și jazz.

Pe lângă talentul său ca muzician, Mircea Drăgan s-a implicat activ și în comercializarea muzicii românești, inaugurând primul magazin dedicat acestei arte după 1989. Piesa sa emblematică, „Iubire, bibelou de porțelan”, rămâne în continuare difuzată la unele posturi de radio, la 55 de ani de la apariția acesteia pe piață.

Mircea Drăgan a fost, de asemenea, regizor muzical pentru producții internaționale, fiind apreciat pentru talentul său în țări precum Italia, Elveția, Israel, Marea Britanie și Statele Unite ale Americii. În România, a colaborat cu Televiziunea Română, contribuind la realizarea unor proiecte de succes, precum „Surprize, surprize”, „Școala vedetelor”, „Ne vedem la TVR”, „Confesiuni” și „Eurovision”.

Compozitorul de excepție a colaborat cu numeroși artiști de renume din industria muzicală românească. Printre aceștia se numără Monica Anghel, Angela Similea, Mihai Constantinescu și Loredana Groza, conform informațiilor publicate de money.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe