EXCLUSIV

Horia Moculescu a descoperit, la 85 de ani, secretul tinereții fără bătrânețe: „Îl recomand tuturor”. EXCLUSIV

Alexandru Catalan 17.11.2022, 17:53
Horia Moculescu a descoperit, la 85 de ani, secretul tinereții fără bătrânețe: „Îl recomand tuturor”. EXCLUSIV

Horia Moculescu, cel mai cunoscut compozitor al vremurilor de dinainte de 1989, așa-numita „Epocă de Aur”, ne dezvăluie, în exclusivitate pentru Impact.ro, rețeta-minune care îl ajută să rămână activ în lumea artistică, chiar și la vârsta de 85 de ani.

„Anul acesta, a fost prima dată când am făcut acest lucru”

Proaspăt întors de la Institutul Național de Gerontologie și Geriatrie „Ana Aslan”, de lângă București, îndrăgitul compozitor susține că a găsit soluția pentru a-și păstra energia și optimismul.

De acum înainte voi merge de două ori pe an la acest Institut, la „Ana Aslan”. Anul acesta, a fost prima dată când am făcut acest lucru, adică am mers și primăvara și toamna. Iar asta a dat rezultate. N-aș putea spune că am mers cu cine știe ce așteptări, dar rezultatele mi-au dovedit contrariul. În sensul că m-am simțit revigorat, întărit, după fiecare perioadă petrecută acolo. Practic, cam totul din jurul meu a avut un caracter tonifiant”, a precizat Horia Moculescu pentru Impact.ro.

Horia Moculescu a descoperit, la 85 de ani, secretul tinereții fără bătrânețe: „Îl recomand tuturor”. EXCLUSIV
Horia Moculescu e iar pregătit să lupte cu provocările vieții.

El susține că nu se aștepta să se refacă atât de bine după cele două săptămâni petrecute departe de tumultul lumii cotidiene.

Recomand tuturor această oază. A fost extrem de liniștitor și de reconfortant. Mi se pare că avem un loc minunat, cu un personal excepțional, pe care nu știu dacă am învățat să-l exploatăm cât mai bine!”, a mai adăugat artistul.

„Continui să compun, după tabieturile mele și propria inspirație”

Horia Moculescu promite că va reveni, cu siguranță, și anul viitor, în acest loc: „Voi merge de fiecare data în anotimpurile mele preferate, adică primăvară, perioada din an în care sunt născut, dar și toamna, târziu, o altă parte din an care-mi place foarte tare!”. Horia Moculescu dă asigurări că efectele unei asemenea șederi sunt cât se poate de benefice în cazul său.

„M-am simțit și acum, și în primăvară, foarte bine după ce m-am întors. Și psihic, și fizic. Asta m-a făcut să-mi doresc să-mi continui munca. Fiindcă continui să compun, după tabieturile mele și propria inspirație. Pe astea nu le știe nimeni, cu excepția mea!”, indică el.

Horia Moculescu, ales președintele juriului, la Festivalul „Florentin Delmar”

Mai mult, Horia Moculescu, cel care a împlinit la mijlocul lunii martie 85 de ani, spune că se pregătește să plece la un festival foarte drag sufletului său, „Florentin Delmar”, care va avea loc pe 18 și 19 noiembrie, la Focșani.

Din 1974 sunt președintele jurirului acestui festival de muzică ușoară, care mi-e foarte drag sufletului. Ca atare, nu puteam lipsi nici anul acesta. Și am de gând să fiu și pe mai departe prezent!”, susține același Horia Moculescu.

Festivalul de la Focșani este, de altfel, una dintre cele mai vechi manifestări culturale din țară. Între 1973 și 1990 s-a intitulat „Să cânte tinerețea”, pentru ca, din 1991, la propunerea lui Horia Moculescu, festivalul să preia numele colegului său, compozitorul focșănean Florentin Delmar. Adrian Romcescu, un alt compozitor renumit, face și el parte din juriu, în timp ce Nico și Laurențiu Cazan vor susține recitaluri, separat, în cele două zile ale întrecerii muzicale.

Urmăriți Impact.ro și pe