Silvia Dumitrescu, apariție surpriză la 60 de ani. S-a aflat ce face artista în fiecare zi. Foto exclusiv

Iancu Andreea 15.03.2021, 13:35

Artista Silvia Dumitrescu are o carieră în muzică de mai bine de 30 de ani și a fost întotdeauna asociată cu un stil nonconformist. Sinceră și deschisă în fața provocărilor, cântăreața, în vârstă de 61 de ani, reușește să se mențină în formă, în ciuda bolii incurabile de care suferă. Artista are un ritual pe care îl urmează cu sfințenie de aproximativ un an de zile, iar reporterii impact.ro l-au aflat.

Cum se menține Silvia Dumitrescu într-o formă de zile mari, la 60 de ani

Numele Silviei Dumitrescu a apărut pe scena Festivalului Mamaia în anul 1985, unde a debutat la secțiunea Interpretare, care i-a și adus Premiul I. Pasionată de muzica pop și absolventă la clasa regretatei Mihaela Runceanu în cadrul cursurilor Școlii Populare de Artă, Silvia Dumitrescu are toate datele pentru a fi o artistă. Deși ani la rândul s-a aflat printre numele importante ale muzicii românești, în ultima perioadă artista s-a retras și cântă doar alături de soțul său, muzicianul Florin Ochescu. După ce în anul 2004 a absolvit un an de studiu la secțiunea Jazz din cadrul Conservatorului Ciprian Porumbescu din București, la clasa profesorului Mircea Tiberian, Silvia se dedică acestui gen muzical. Însă viața sa a fost umbrită de o boală cumplită, care nu are leac.

Pentru că afecțiunea de care suferă a făcut-o să acumuleze mai multe kilograme în plus, Silvia Dumitrescu trebuie să respecte un ritual special pentru a se menține în formă. Artista obișnuiește să facă sport în ultima perioadă, iar reporterii impact.ro au surprins-o în această primăvară în Parcul Herăstrău. Cântăreața și-a format un obicei de aproximativ un an de zile de a face yoga și jogging. Mersul alert și aerul curat sunt extrem de benefice pentru sănătatea Silviei, care se bucură de un tonus de invidiat la cei 61 de ani împliniți.

Cântăreața, alături de soțul său
Cântăreața, alături de soțul său

Care este boala cu care se luptă artista

Problemele medicale au luat-o prin surprindere pe nonconformista cântăreață, care s-a trezit peste noapte cu un diagnostic neașteptat: o boală endocrină autoimună, cunoscută drept boala Hashimoto. Din nefericire, până acum, nu a fost descoperit un leac pentru aceasta. Astfel, afecțiunea Silviei Dumitrescu a dus la creșterea în greutate, pe măsură ce metabolismul artistei devine tot mai lent. Deși trebuie să urmeze un tratament pe viață, solista este în continuare optimistă și se bucură de viață.

Am o imunotiroidie. Este o boală pe care trebuie să o duc până la capătul vieţii. Nu are niciun leac. Este o boală autoimună. Trebuie să mă împac cu ideea aceasta. Am şi momente când mă simt mai bine, am şi momente când îmi dă bătăi de cap, dar… după cum se ştie, şi acele kilograme în plus pe care le-am căpătat de mult timp sunt din cauza acestui lucru. Tot metabolismul devine mai lent, a explicat Silvia Dumitrescu, potrivit ciao.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe