Doliu în lumea presei din România. A murit Silvia Pintea

Corina Oprea 24.05.2023, 15:15

Este doliu în presa din România, după ce marea jurnalistă Silvia Pintea a plecat dintre noi în mod tragic. A fost un nume important în acest domeniu și a lăsat în urmă reușite notabile. A reușit să aibă o carieră de succes și era foarte respectată în rândul colegilor.

A murit celebra Silvia Pintea

Silvia Pintea, jurnalistă și realizatoare TV, s-a stins din viață în data de 23 mai. Era foarte cunoscută în acest domeniu și colegii de breaslă îi purtau un respect nemărginit. Vestea tristă a morții ei a șocat pe toată lumea, pentru că nimeni nu știa să aibă probleme grave de sănătate, care să prevestească un asemenea eveniment tragic.

Amintim că Silvia Pintea a fost unul dintre reporterii care au filmat din sânul Revoluției și a participat la deschiderea TVR Cluj în zilele de cumpănă din acea perioadă zbuciumată. A avut un rol important în domeniul jurnalismului și a reușit să se facă remarcată prin faptele sale.

„A fost unul dintre reporterii care s-au aflat pe teren în zilele Revoluției și a participat la deschiderea TVR Cluj în acele momente tulburi. Dumnezeu să o odihnească”, au scris colegii de la TVR Cluj pe Facebook.

Silvia a fost prima crainică a TVR Cluj după Revoluție și a avut și o mare pasiune pentru scris. A fost o scriitoare de excepție, care a realizat multe opere de-a lungul vieții. Printre alte funcții importante pe care le-a deținut se numără și cea de redactor șef la Televiziunea Română.

De asemenea, a realizat o mulțime de documentare istorice pentru televiziune și a primit aprecieri multe în acest sens. Era o perfecționistă în tot ce făcea și nu renunța niciodată. Accepta orice provocare și era foarte pasionată de meseria pe care o practica cu drag.

Cei dragi și oamenii care au apucat să se bucure de munca ei se pregătesc acum să îi aducă un omagiu și să o conducă pe ultimul drum.

Urmăriți Impact.ro și pe