Document important despre armele nucleare ale unei ţări străine, descoperit în casa lui Donald Trump. Actul a fost găsit în timpul percheziției făcute de FBI la data de 8 august

Elena Avramescu 07.09.2022, 07:35
Document important despre armele nucleare ale unei ţări străine, descoperit în casa lui Donald Trump. Actul a fost găsit în timpul percheziției făcute de FBI la data de 8 august

Vești proaste pentru Donald Trump, la o lună după pe FBI a descins la locuința sa din Mar-a-Lago. Astfel că acum s-a aflat că mai multe informaţii despre armele nucleare ale unei ţări străine au fost descoperite printre documentele confiscate de FBI din reşedinţa fostului președinte al americii, la începutul lunii august, a informat marţi Washington Post.

Donald Trump, prins cu un document despre armele nucleare ale unei ţări străine

Se pare că un document ce descrie forţele militare ale unei ţări străine, inclusiv capacităţile sale nucleare, a fost găsit printre mai o serie de documente clasificate ce au fost recuperate de poliţia federală în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul fostului preşedinte american. Cu toate acestea, Washington Post nu oferă detalii suplimentare şi chiar spune că sursele sale nu au dezvăluit despre ce ţară este vorba.

În data de 8 august, FBI a descins la locuința lui Donald Trump din Mar-a-Lago din Florida, confiscând mai multe cutii cu documente confidenţiale pe care republicanul nu le-a returnat imediat după ce a părăsit Casa Albă, cu toate că au fostfăcute mai multe solicitări la adresa sa.

Astfel că la numai câteva zile după percheziţie, Washington Post a declarat că FBI-ul caută documente legate de arme nucleare, ceea ce s-a și întâmplat.

Donald Trump este furios din cauza acestor percheziții pe nepusă masă, fiind o operaţiune fără precedent pentru un fost şef de stat american. Acest lucru s-a petrecut la scurt timp după ce a anunțat că intenţionează să candideze la preşedinţie în 2024, fiind de părere că ceea ce i se întâmplă în prezent este un act ilegal şi neconstituţional şi că a fost luat în vizor din motive exclusiv politice.

În urmă cu două zile, se pare că a ieșit soarele pe strada acestuia după ce o judecătoare a decis în favoarea lui şi a ordonat desemnarea unui expert independent care să examineze documentele confiscate la 8 august. Se pare că decizia interzice temporar anchetatorilor federali să le folosească în ancheta lor penală.

Donald Trump a avut sansa sa-l ucida pe liderul Al Qaeda, dar nu a facut-o. Motivul pentru care nu l-a eliminat pe cel mai cautat om din lume
Donald Trump

700 de pagini de documente clasificate, ridicate din reședința sa

Mai mult de 700 de pagini de documente clasificate au fost ridicate din locuința sa din Florida, potrivit unei scrisori recent dezvăluite în luna mai, pe care agenția de arhive a trimis-o avocatului fostului președinte republican. Toate materialele clasificate din 15 cutii, recuperate în ianuarie de către National Archives and Records Administration, indică mai multe informații despre ceea ce a dus la percheziția autorizată de instanță a FBI la 8 august la reședința lui Trump din complexul Mar-a-Lago din Palm Beach.

„Printre materialele din cutii se află peste 100 de documente cu marcaje de clasificare, care cuprind peste 700 de pagini. Unele includ cele mai înalte niveluri de clasificare, inclusiv materiale din Programul de acces special (SAP)”, găsim notat în scrisoarea lui Debra Steidel Wall, avocatului lui Trump, referindu-se la protocoalele de securitate rezervate unora dintre cele mai bine păstrate secrete ale țării.

Se pare că această scrisoare conține informații suplimentare despre modul în care Trump a gestionat materialele clasificate și despre eforturile sale de a întârzia ca oficialii federali să revizuiască documentele.

Mai mult, scrisoarea mai indică faptul că echipa juridică a lui Donald Trump a încercat deseori să împiedice Arhivele să lase FBI-ul și oficialii serviciilor de informații să se uite peste materiale.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...