VIDEO

Umilință pentru Dinamo. „Câinii” nu au reușit să treacă de Universitatea Cluj și au retrogradat pentru prima oară în istoria de 74 de ani a clubului

Sorin Barbu 29.05.2022, 22:48

Jucătorii lui Dinamo au avut o primă de 100.000 de euro în încercarea de a ține echipa în prima ligă. Nici banii, dar nici amenințările fanilor, nu au ținut loc de valoare, iar echipa a retrogradat pentru prima oară în istoria clubului.

După ce au pierdut în tur cu 2-0, „câinii” au început în forță partidă, dar oaspeții au fost cei care au deschis scorul. Mihai Eșanu a greșit din nou și a luat un gol de la mare distanță de la Tescan. Era minutul 17. Trupa lui Dusan Uhrin a egalat rapid, după golul marcat Morar în minutul 19.

Gazdele au încercat să dea lovitura, dar nu au reușit să mai înscrie deși au mai avut multe ocazii și au trimis de două ori mingea în bară. Finalul partidei i-a găsit pe jucători în lacrimi și pe jandarmii intrați pe marginea terenului în așteptarea fanilor care amenințau că vor pătrunde pe gazon.

Dinamo – Universitatea Cluj 1-1

MIN 90+3– Final de meci. Dinamo a retrogradat pentru prima oară în istoria clubului.

MIN 89. Jandarmii au intrat pe marginea terenului și sunt gata să țină piept fanilor lui Dinamo, dacă aceștia vor încerca să intre pe teren așa cum au promis.

MIN 83 – Ivanovski pornește vijelios în atac și șutează în forță, dar portarul oaspeților respinge spectaculos. Ce mai poate face Dinamo?

MIN 81- Ocazie mare Dinamo. Gabi Torje driblează pe partea stângă trimite mingea în careu, dar Ivanovski trimite mingea cu capul pe lângă poartă.

MIN 79. Schimbare la U. Cluj. A intrat Haită în locul lui Remacle.

MIN 78– Ahmed Bani șutează, dar minge se duce pe lângă poartă.

MIN 73– Au intrat Filip și Jonathan Rodriguez au ieșit Andrei Radu și Cosmin Matei. Dusan Uhrin este în mare criză de timp, până la finalul partidei mai sunt aproape 20 de minute, cu tot cu eventualele prelungiri.

MIN 65– Iese Tescan și intră Balgiu. Oaspeții își întăresc apărarea.

MIN 63- Au ieșit Vlad Morar și Giani Crețu și au intrat Ahmed Bani și Ivanovski.

MIN 59- Dinamo atacă în valuri și Cosmin Matei prinde un șut puternic de la distanță, dar mingea a lovit tranversala. Ocazie mare pentru trupa lui Dusan Uhrin.

MIN 55– Ocazie mare pentru Dinamo! Vlad Morar intră în posesia mingii la 16 metri de poarta adversă. L-a avut pe Irobiso singur, în centrul careului, dar a preferat să șuteze. Execuția a fost defectuoasă. Trupa lui Dusan Uhrin este în criză de timp.

MIN 52- Irobiso cade în careu, dar arbitrul face semn că jocul poate să continue. Reluările arată că Dinamo ar fi meritat să primească o lovitură de la 11 metri, după intervenția lui Florin Ilie.

MIN 46– Pîrvulescu a intrat la Universitatea Cluj în locul lui Ribeiro. A început repriza a doua.

MIN 45+2- Final de repriză. Cele două echipe pleacă la vestiare la egalitate. La pauză fanii lui Dinamo le-au amintit jucătorilor că dacă retrogradează intră peste ei pe teren.

MIN 40. Fanii lui Dinamo, spectacol în stadion. Suporterii au aprins torțele și chiar au lansat câteva rachete care au ajuns în stradă, dar și pe gazon. Pompierii au avut mult de lucru. Înaintea meciului, jandarmii au avut o problemă cu doi fani dinamoviști ,cu chef de scandal, care au fost reținuți în mijlocul străzii.

MIN 34– Ocazie mare Dinamo. Torje îi pasează frumos lui Andrei Radu, care pătrunde în careu, dar este blocat foarte bine, în careu, de portarul Gorcea.

MIN 22- Ocazie Dinamo. Torje e deschis pe banda stângă, pătrunde în careu și șutează din unghi, la colțul lung, dar mingea ocolește poarta.

MIN 21– Ocazie Universitatea Cluj. Sergio Ribeiro șutează din afara careului, pe jos, dar portarul Eșanu respinge. De data aceasta nu sunte emoții.

MIN 19. GOOOOOL Dinamo. Irobiso combină frumos cu Cosmin Matei, iar mingea este trimisă în fața porții și Vlad Morar trimite sigur în poartă, din careul de șase metri.

MIN 17. GOOOOOL Universitatea Cluj. Tescan încearcă un lob de la mare distanță, Eșanu este prost poziționat și primește gol. Mingea a intrat în poartă, după ce a lovit transersala. Dinamo are tot mai mari probleme.

MIN 8. Gabi Torje pornește o acțiune periculoasă pe partea stângă și a șutat din careu. Portarul Gorcea a reținut.

MIN 3. Universitatea Cluj este prima echipă care ajunge în preajma careului advers. Boiciuc a trimis cu capul, dar Eșanu a reținut fără emoții.

MIN 1. A început partida. Atmosferă superbă pe stadionul din „Ștefan cel Mare”.

Echipele de start:

Dinamo: Eșanu – Crețu, Carp, Aloe, Radu – Torje, Pierret, Grădinaru – Irobiso, Morar, Matei.

Rezerve: Figueiredo, De Moura, Jovanovic, Răuță, Filip, Rodriguez, Bordușanu, Bani, Ivanovski.

U Cluj: Gorcea – Romeo, Ilie, Ispas, Dobrescu – Pires, Filip, Remacle – Ribeiro, Boiciuc, Tescan.

Rezerve: Păun, Alarcon, Vomir, Balgiu, Haită, Pîrvulescu, Gugu, Alexandru, Hofman.


UPDATE 20.40- Primarul orașului Cluj a venit la București să-și susțină favoriții și a acordat un interviu, în direct, pentru playsport.ro, în care a explicat care vor fi cele mai grele momente pentru favoriții săi.

„În fotbal nu știi cât este suficient, iar 2-0 poate fi un rezultat înșelător. Dacă Dinamo nu marchează în primele 30 de minute, cresc foarte mult șansele Universității Cluj. Dacă Dinamo marchează repede, lucrurile se pot complica.

Noi vom susține Universitatea Cluj, indiferent de rezultat. Este cel mai important brand al orașului și este brandul Transilvaniei. Vom avea grijă de Universitatea și la bine și la rău”, a declarat Emil Boc.

UPDATE 20.20– Fostul internațional dinamovist Costel Orac a fost invitat în emisiunea Playsport Live și a spus că este încrezător că trupa lui Dusan Uhrin va reuși să nu retrogradeze.

„2-0 este destul de greu de recuperat, dar există speranțe, totul depinde de jucători, de dăruirea lor, de atmosfera din seara asta, care va fi cum a fost deobicei în ultima perioadă.

Eu, Prunea, Augustin, Deagnea și toți ceilalți am venit cu mare speranță, nu concepem că Dinamo să retrogradeze. Scorul pentru mine înseamnă calificare”, a declarat fostul mare dinamovist Costel Orac, la Playsport Live.

UPDATE 20.15 – Mulți dintre fanii lui Dinamo au intrat pe stadion și au început să cânte și să-și încurajeze favoriții. Atmosfera este superbă.

UPDATE 20.05–  Fanii lui Dinamo se îndreptă grăbiți spre stadion. Străzile din jurul arenei sunt pline de suporteri și jandarmi.

UPDATE 19.55- Avem echipele de start trimise în teren de cei doi antrenori: Dusan Uhrin și Erik Linkar.

Echipa de start a lui Dinamo: Eșanu – Crețu, Carp, Aloe, Radu – Torje, Pierret, Grădinaru – Irobiso, Morar, Matei.

Rezerve: Figueiredo, De Moura, Jovanovic, Răuță, Filip, Rodriguez, Bordușanu, Bani, Ivanovski.

U Cluj: Gorcea – Romeo, Ilie, Ispas, Dobrescu – Pires, Filip, Remacle – Ribeiro, Boiciuc, Tescan.

Rezerve: Păun, Alarcon, Vomir, Balgiu, Haită, Pîrvulescu, Gugu, Alexandru, Hofman.

UPDATE 19.30– Răzvan Lucescu a prefațat partida Dinamo – Universitatea Cluj, într-un interviu exclusiv acordat playsport.ro. Antrenorul lui PAOK susține că fosta echipa a tatălui său poate rămâne în prima ligă, deși a pierdut primul meci.

„Susțin că Dinamo trebuie să fie în prima ligă. Nu e posibil să fie lăsată așa în aer de cei care au condus până acum și să ajungă în această situație la limită

Dacă va fi pusă în postura sportivă de a retrograda, să cadă! Dar va trebui făcut ceva imediat pentru a lupta la promovare. E nevoie de formațiile de top, de brandurile puternice la vârful fotbalului românesc. Emulația pe care o crează aceste cluburi aduce o influență pozitivă și asupra celorlalte competitoare”, a afirmat Răzvan Lucescu, antrenor în Grecia la PAOK.

UPDATE 19.15– Forțele de ordine au luat măsuri speciale. 700 de jandarmi și 50 de pirotehniști vor fi la stadionul unde se va disputa duelul Dinamo – Universitatea Cluj. Fanii din „Ștefan cel Mare” i-au amenințat jucători că vor face un scandal foarte mare decă echipa retrogradează.

UPDATE 19.00– Mașinile forțelor de ordine au început să-și facă apariția în jurul stadionului. Jurnaliștii playsport.ro sunt la fața locului și transmit cele mai importante informații. Autocarul formației a ajuns la arenă, iar fanii anunță că sunt și ei pe drum și își vor încuraja favoriții.

UPDATE 18.30- Bogdan Stelea nu este foarte optimist înaintea partidei și nu dă șanse foarte mari fostei sale echipe.

Să știi că nu poți controla totul într-o confruntare. Și într-un meci obișnuit ai senzația că ești foarte bine, că te-ai antrenat fantastic, ajungi la meci și ești praf. Nu joci nimic. Ei o să fie motivați și o să-și dorească foarte mult.

Presiunea e enormă. Poți să ai tu presiunea asta, să tremuri și să îți dorești foarte mult, dar trebuie să mai și poți să faci lucruri”, a mai spus Bogdan Stelea, la Digi Sport.

Jucătorii de la Dinamo și Universitatea Cluj, prime uriașe pentru locul din Liga 1

În primul meci, Dinamo a jucat foarte slab și a pierdut cu 2-0. Jucătorii au fost așteptați de fani la ieșirea din stadion și avertizați că vor avea viață grea, dacă echipa retrogradează. Deși cele două cluburi nu stau grozav din punct de vedere financiare, fotbaliștii vor încasa prime foarte mari dacă își ating obiectivul. Digi Sport scrie că jucătorii din „Ștefan cel Mare” au o primă totală de 100.000 de euro, în timp ce rivalii vor încasa 150.000 de euro.

Dinamo, la un pas de retrogradare prima oară în cei 74 de ani de istorie

În tabăra lui Dinamo presiunea este foarte mare. Echipa a jucat doar în prima ligă în cei 74 de ani de când a fost înființată, iar o retrogradare ar fi și un dezastru din punct de vedere financiar ținând cont de faptul că gruparea este înglodată de datorii și se află în insolvență.

„Am vorbit cu fanii şi cu câțiva lideri de la DDB. E normal din partea lor să ne pună presiune, vor să vadă echipa în Liga 1 şi sezonul viitor. E o perioadă dificilă, nu ştiu dacă e cea mai grea din cariera mea. Pentru mine, în aceste moment, nu banii joacă. Nu cred că e momentul acum să ne gândim la bani. Nu e vorba despre bani, ci despre atitudine. E frumos să avem bani, dar nu vreau să mă gândesc la asta. Eu nu mă gândesc nicio secundă la aşa ceva, trebuie să îi întrebaţi pe jucători.

Eu vreau să ajut Dinamo. Trebuie să recunosc că a fost mai greu decât mă așteptam atunci când am semnat. Sunt dezamăgit pentru ceea ce s-a întâmplat la ultimul meci. Nu vorbesc despre viitorul meu, am contract cu Dinamo, sunt concentrat acum doar pe meciul cu U Cluj. Mereu am lucrat sub presiune aici” a declarat Dusan Uhrin la conferinţa de presă.

Partida Dinamo – Universitatea Cluj începe la ora 21.00 și va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe www.impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe