Meciul Dinamo-U Cluj s-a încheiat cu scorul 0-2. Reacția dinamoviștilor după înfrângere: „Nu trebuie să distrugem această echipă”

Iancu Andreea 22.05.2022, 00:05
Meciul Dinamo-U Cluj s-a încheiat cu scorul 0-2. Reacția dinamoviștilor după înfrângere: „Nu trebuie să distrugem această echipă”

Chiar dacă toate șansele păreau a fi de partea dinamoviștilor, care au jucat mult mai bine decât gazdele și au avut un om în plus mai bine de jumătate de oră, meciul Dinamo – U Cluj s-a încheiat pe terenul clujenilor cu un scor dezamăgitor de 0-2. Triști din pricina dezastrului din teren, „câinii roșii” trăiesc însă cu speranța viitorului și cer susținerea fanilor din tribune.

Dinamo vs. U Cluj, un meci de coșmar, încheiat cu 0-2

Echipa dinamovistă a trăit o seară de coșmar la Cluj, acolo unde „câinii roșii” au fost întâmpinați de gazde mult prea norocoase. În ciuda faptului că a jucat mai bine, Dinamo a trimis mingea de două ori în bară, fiind aproape de a marca, având totodată un om în plus pentru aproape 30 de minute, dinamoviștii au plecat învinși. Alb-roșii au de recuperat două goluri dacă nu doresc să simtă profund amenințarea retrogradării.

Dinamo a ieșit pierzătoare în prima manșă a barajului contra U Cluj, după ce au obținut scorul de 0-2. Echipa dinamovistă a avut două bare pe parcursul meciului, în timp ce ardelenii au jucat cu un om în minus din minutul 72. Elevii tehnicianului Dușan Uhrin nu au reușit să facă nicio mutare inspirată astfel încât să schimbe scorul.

Partidă intensă disputată pe terenul ardelenilor

Prima repriză a fost dominată de clujeni. Prima șansă a dinamoviștilor avea să vină în minutul 13, când o respingere greșită a lui Filip ar fi putut să facă balonul să aterizeze pe poarta lui Mihai Eșanu. La numai un minut distanță, U Cluj marca primul gol al partidei, după o intervenție mai dură asupra lui Tescan, care ajunsese singur cu poarta. Remacle a urmărit însă mingea și a trimis-o în poarta goală.

Ardelenii puteau să marcheze avantajul în minutul 24, însă mingea lansată de șutul lui Ely Fernandes a trecut pe lângă poartă. Ulterior, minute mai târziu, Remacle a șutat la poarta lui Eșanu însă balonul nu a dorit, din nou, să intre în plasă și a trecut peste transversală. Ocazia dinamoviștilor a venit la o jumătate de oră de joc, însă nu s-a putut profita de ea. De asemenea, o altă șansă a lui Dinamo a fost înregistrată în minutul 57, când Boiciuc a scăpat singur cu Eșanu, dar driblingul său nu a avut succes.

U Cluj a rămas în 10 jucători în minutul 72, după ce Ely Fernandes a primit un al doilea cartonaș galben. Irobiso a avut ocazia de a restabili egalitatea în minutul 79, însă șutul său a dus mingea în bara transversală. La câteva minute distanță, U Cluj marca pentru scorul de 2-0, după acțiunea lui Ioan Filip. 

Meciul Dinamo - U Cluj s-a încheiat 0-2
Dinamo riscă retrocedarea, după înfrângerea din meciul tur de baraj de la Cluj

Declarația mijlocașului Cosmin Matei de la finalul meciului în care echipa sa a fost învinsă

„A fost cel mai important meci al sezonului, mai avem o finală, unde avem lucruri de reglat. Nu se pune problema de motivare, de miza meciului. Am luat acel gol, din păcate, ne pare rău că am pierdut. Trebuie să dăm totul, să păstrăm echipa în prima ligă. Era senzațional să marcăm măcar un gol, dar trebuie să arătăm că suntem caractere puternice. Nu trebuie să distrugem această echipă, suntem pe un drum negru, trebuie să fim conștienți de gravitatea situației. Fiecare trebuie să realizeze ce are de făcut, să întoarcem situația.

Trebuie să credem, mai este un meci, nu este chiar o situație fără speranță. Jucăm acasă, cum au câștigat ei, putem și noi. Îi înțeleg pe fani, le este greu, dar și noi suferim. Încercăm să ieșim din această situație, avem nevoie de ei mai mult ca oricând”, a comentat Cosmin Matei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...