700 de jandarmi și 50 de pirotehniști, gata să intervină în „Ștefan cel Mare”. Meciul Dinamo – Universitatea Cluj este considerat unul cu „risc ridicat”

Sorin Barbu 29.05.2022, 16:32
700 de jandarmi și 50 de pirotehniști, gata să intervină în „Ștefan cel Mare”. Meciul Dinamo – Universitatea Cluj este considerat unul cu „risc ridicat”

Măsuri de securitate sporite la meciul de baraj de la București în care se vor înfrunta Dinamo și Universitatea Cluj. 700 de jandarmi și 50 de pirotehniști au fost mobilizați pentru această partidă. „Câinii” au pierdut prima manșă cu 2-0, iar fanii au amenințat că îi vor bate pe jucători, dacă echipa ajunge în liga a doua. Există chiar informații că, în cazul unui rezultat nefavorabil. suporterii vor încerca să incendieze stadionul din „Ștefan cel Mare”.

Măsuri ridicate de securitate la meciul Dinamo – Universitatea Cluj

Dinamo nu a retrogradat niciodată în cei 74 de ani de istorie, dar acum situația este mai grea ca niciodată. Echipa antrenată de Dusan Uhrin a jucat foarte slab în primul meci cu Universitatea Cluj și l-a pierdut cu 2-0. Fanii sunt foarte furioși și i-au amenințat pe jucători cu bătaia, spun sursele playsport.ro, dacă echipa ajunge în Liga a doua. Și ca să fie clar că vorbesc foarte serios au afișat și un banner la stadion cu mesajul: „Vă dezbrăcăm, sărim din peluză/ 3-0 fără nicio scuză” și „B=Bătaie!”.

Autoritățile se tem că vor fi tensiuni și au mobilizat 700 de jandarmi, iar 50 de pirotehniști vor verifica arena, pentru că prosport.ro susține că sunt informații că se va încerca incendierea stadionului. Despre fanii lui Dinamo se știe că sunt foarte agresivi, pentru că au existat multe situații în care chiar autocarul echipei a fost oprit în trafic, iar jucătorii au fost puși să renunțe la tricouri, așa cum a pățit fostul căpitan Deian Sorescu.

După meciul pierdut la Cluj, jucătorii au stat două ore în stadion și au plecat de acolo doar sub protecția jandarmilor. Gabi Torje a încercat în zadar să-i liniștească. Susținătorii echipei i-au transmis să le spună colegilor că trebuie să se teamă dacă nu reușesc să câștige returul cu Universitatea Cluj la o diferență care să asigure un loc în prima ligă.

Conducătorii formației i-au avertizat pe jucători să nu vină la stadion cu mașinile personale, încercând să le explice că acestea ar putea să fie ținta atacurilor suporterilor.

La meci vor fi aproape 13.000 de suporteri. Toate biletele s-au vândut online în doar 48 de ore, scrie playsport.ro.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe