Din ce sunt făcute capsulele de cafea, de fapt. Ar putea fi interzise în Europa

Stan Filon 21.07.2023, 16:00
Din ce sunt făcute capsulele de cafea, de fapt. Ar putea fi interzise în Europa

Capsulele de cafea au cucerit rapid lumea și oameni din toate țările le-au adoptat imediat. Ei bine, aceste capsule mici de cafea au atras atenția Uniunii Europene, care ar putea să le interzică în viitor, iar motivele sunt unele serioase.

Din ce sunt făcute capsulele de cafea, de fapt

Capsulele de cafea sunt recipiente pentru o singură porție, pre-umplute cu cafea, sigilate cu o folie de aluminiu. Au câștigat o popularitate imensă pentru capacitatea lor de a oferi o ceașcă de cafea rapidă, fără a lăsa zațul nesuferit în ceștile noastre de cafea. Comoditatea pe care o oferă, împreună cu o gamă largă de arome și intensități, a contribuit în mod semnificativ la adoptarea lor pe scară largă.

În timp ce confortul capsulelor de cafea este de netăgăduit, preocupările de mediu au ridicat semne de întrebare, deoarece au apărut munți de astfel de capsule, care nu sunt prietenoase deloc cu mediul înconjurător. deoarece majoritatea capsulelor de cafea sunt fabricate dintr-o combinație de plastic și aluminiu, care nu sunt ușor de reciclat.

Din ce sunt facute capsulele de cafea, de fapt
Din ce sunt facute capsulele de cafea, de fapt

Munți de deșeuri

Acest lucru a condus la o creștere a deșeurilor de capsule de cafea, contribuind la problema globală deja presantă a poluării cu plastic. Activiștii de mediu și consumatorii eco-conștienți susțin că comoditatea capsulelor de cafea nu ar trebui să vină în detrimentul bunăstării planetei noastre.

Un alt punct de controversă constă în costul capsulelor de cafea în comparație cu metodele tradiționale de preparare a cafelei. Pe termen lung, achiziționarea capsulelor de cafea s-ar putea dovedi mult mai scumpă decât folosirea cafelei la plic.

Uniunea Europeană ar putea interzice capsulele de cafea

Au apărut îngrijorări și legate de pericolele la care ne expunem atunci când consumăm o astfel de cafea. Urme ale materialelor din plastic și aluminiu utilizate în producția de capsule ar putea să ajungă în cafeaua noastră, lucru care ar putea duce la o intoxicare cu substanțele respective.

În aceste condiții, Uniunea Europeană ar putea decide interzicerea capsulelor de cafea, până la transformarea industriei respective, astfel încât capsulele de cafea să fie realizate din ambalaje biodegradabile sau chiar compostabile.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...