Dimitri Medvedev, atac la Volodimir Zelenski. „Imploră NATO să grăbească începutul celui de-Al Treilea Război Mondial”

Beatrice Dumitru 01.10.2022, 11:51
Dimitri Medvedev, atac la Volodimir Zelenski. „Imploră NATO să grăbească începutul celui de-Al Treilea Război Mondial”

Volodimir Zelenski îl sfidează pe Vladimir Putin, după ce Ucraina a urmat exemplul Finlandei și Suediei și a depus o cerere de aderare la NATO în procedură accelerată. Rusia a susținut în repetate rânduri că intrarea țării vecine în Alianţa Nord-Atlantică reprezintă o linie roșie pentru Moscova. După anunțul lui Volodimir Zelenski, fostul președinte rus a reacționat și l-a atacat pe acesta.

Mesajul lui Dimitri Medvedev

După ce Vladimir Putin a oficializat anexarea a patru regiuni ale Ucrainei, președintele Volodimir Zelenski a anunțat că țara sa a depus o cerere de aderare accelerată la NATO. „Facem un pas decisiv prin semnarea cererii Ucrainei de aderare accelerată la NATO”, a spus liderul de la Kiev, relatează Le Figaro.

După anunțul lui Volodimir Zelenski, fostul președinte rus, în prezent vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dimitri Medvedev, a reacționat și a afimat că liderul Ucrainei imploră NATO să grăbească începutul celui de-Al Treilea Război Mondial.

Dimitri Medvedev, atac la Volodimir Zelenski. „Imploră NATO să grăbească începutul celui de-Al Treilea Război Mondial”
Volodimir Zelenski, atacat de Dimitri Medvedev.

Zelenski vrea să intre rapid în NATO. Bună idee. Doar implorând Alianța Nord-Atlantică să grăbească începutul celui de-Al Treilea Război Mondial. Biden a anunțat că nu recunoaște anexarea noilor teritorii la Rusia. Este chiar ciudat că și-a adus aminte de noi Totuși, este păcat. Am putea găsi un loc bun pentru a deschide un consulat american în noile regiuni ale Federației Ruse”, a scris Dimitri Medvedev pe Telegram.

Ce a spus Dimitri Medvedev despre șeful NATO

Fostul președinte rus a avut un răspuns și pentru secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a spus că nu recunoaște anexarea celor patru regiuni ucrainene de către Rusia și că în cazul în care Ucraina va înceta să lupte, va dispărea ca stat.

Ce om cinic. La urma urmei, dacă nu se oprește, atunci o parte semnificativă a ucrainenilor va dispărea”, a mai afirmat Dimitri Medvedev.

Deși liderul de la Kremlin a transmis că este gata să se așeze la masa tratativelor cu Ucraina și a cerut ca forțele Kievului să depună armele, Volodimir Zelenski a transmis că nu va negocia cu Rusia atâta timp cât Vladimir Putin va fi la putere.

Ucraina nu va negocia cu Rusia atât timp cât Putin este președintele Federației Ruse. Vom negocia cu noul președinte”, a precizat președintele ucrainean.

Acesta a mai precizat că procedura accelerată de aderare la NATO este posibilă, deoarece Finlanda și Suedia au început procesul fără să aibă un plan de aderare. Înainte de declanșarea războiului, Kremlinul susținuse că aderarea Ucrainei la NATO constituie o „linie roşie” pentru Moscova şi se temea că țara vecină ar fi putut primi statutul de membru al Alianţei Nord-Atlantice.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...