Dieta cu supă. Durează doar 10 zile, dar slăbești miraculos

Ana Anitoiu 22.10.2020, 15:48
Dieta cu supă. Durează doar 10 zile, dar slăbești miraculos

Dieta cu supă poate fi soluția la îndemână pentru a scădea în greutate repede, înainte de un eveniment la care vrei să arăți cât mai bine. Regimul durează doar 10 zile și rezultatele se văd negreșit.

Ce efecte are dieta cu supă în organism

Această dietă bazată pe supă slabă în kilocalorii se ține doar până la zece zile. Aceasta ajută la eliminarea apei reținute de organism, astfel că silueta va căpăta repede o formă mai suplă.

În plus, dieta cu supă oferă beneficii precum: creșterea senzației de sațietate și aportului de nutrimente esențiale și fibre, precum și a celui de apă, dar și scăderea numărului de calorii consumat zilnic.

În timpul unei diete cu supă, precum supa de legume, organismul este detoxifiat, iar echilibrul acido-bazic poate fi restabilit.

Unele studii observaționale au arătat că persoanele care consumă în mod regulat supă tind să aibă un indice de masă corporală mai mic. Este mai puțin probabil ca aceste persoane să ajungă să se confrunte cu obezitatea.

Supă simplă, cu legume.
Supă simplă, cu legume.

Deși dieta este bazată pe supe, în perioada regimului este foarte importantă hidratarea. Este recomandat consumul a aproximativ doi litri de apă pe zi.

În plus, nu este permis consumul de sucuri dulci, limonade sau alcool, cafea și ceai. Pe de altă parte, poate crește consumul de lapte.

Ce riscuri aduce dieta cu supă

În ciuda beneficiilor pe care le poate avea asupra organismului, dieta cu supă poate duce la scăderea ratei metabolice, la fel ca multe alte regimuri alimentare ce presupun scăderea rapidă în greutate.

Prin urmare, este posibil ca organismul să înceapă să ardă mai puține calorii zilnic, din cauza dietei cu supă.

De aceea, este posibil ca la încheierea dietei cu supă, organismul să pună la loc kilogramele pe care le-a pierdut datorită acesteia.

De asemenea, din cauza aportului caloric redus din timpul unei diete cu supă, este posibil să apară probleme de concentrare. Pot apărea dureri de cap și scăderea performanței. În plus, este posibil să apară și balonarea, mai ales pentru cei care aleg să consume supă de varză.

Totodată, dieta cu supă, pe o perioadă exagerată, poate provoca anumite carențe de nutrienți în organism. Astfel, poate începe să cadă părul, să scadă masa musculară și se poate instala o stare generală de oboseală.

De aceea, în timpul unei diete cu supă, este important să se asigure și aportul necesar de proteine. Acestea se găsesc în produse lactate, carne slabă, pește, ouă sau tofu.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...