Diana Șoșoacă a făcut circ de zile mari în Parlament. Chestorul Senatului: „M-a prins de față. Este violentă”

Ioana Bucur, Alexandra Chiric 29.06.2021, 21:22
Diana Șoșoacă a făcut circ de zile mari în Parlament. Chestorul Senatului: „M-a prins de față. Este violentă”

Scene de necrezut în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură. Diana Șoșoacă a făcut circ de zile mari în Parlament. Chestorul Senatului susține că a fost agresat fizic de senatoarea independentă.

Diana Șoșoacă a făcut circ de zile mari în Parlament

Totul a început cu un sac negru, în care Diana Șoșoacă a afirmat că erau îngropați cei decedați după infecția Covid-19. La un moment dat, în timp ce se dezbătea moțiunea de cenzură inițiată de PSD, chestorul Senatului, Sergiu Vlad, a luat sacul din fața premierului și l-a scos din sala de plen, gest ce a deranjat-o pe senatoarea independentă.

„Am luat sacul din fața domnului prim-ministru și l-am scos din sala de plen. A venit după mine și mi-a zis să-i dau sacul, iar eu i-am spus să și-l ia. M-a prins de față și mi-a zis: . Eu sunt senator și sunt chestor al Senatului. I-am spus că la cât de agresivă este, nu mă mir că este la al treilea divorț. Este destul de violentă, verbal și fizic“, spune chestorul Senatului Sergiu Vlad (USR PLUS).

Se pare că nu este primul incident neplăcut petrecut între cei doi, însă este prima oară când se vorbește despre agresiune fizică.

„De data a fost agresivă și fizic. Mă gândesc la plângere chiar și penală. Nu ai imunitate împotriva agresiunilor fizice. Nu poți să fii agresiv fizic doar pentru că ești femeie”, a mai spus Vlad.

Actualul lider PNL, Ludovic Orban, a afirmat că Diana Șoșoacă a dat dovadă de un comportament „total  în afara limitelor bunul simț și civilizației”.

„Dacă cineva a fost agresat, evident trebuie să se adreseze, conform Regulamentului, sesizarea. Vom dezbate sesizarea, analizând faptele. Comportamentul doamnei senator este un comportament total în afara limitelor bunului simţ şi civilizaţiei”, a declarat Ludovic Orban, întrebat marţi despre subiect.

Diana Șoșoacă a făcut circ de zile mari în Parlament
Diana Șoșoacă a adus un sac negru în Parlament. Inquam Photos / George Călin

„Voiam să îi spun domnului Orban că, dacă îmi acordă două – trei minute, îl ajut să scape de domnul Cîţu”

Diana Șoșoacă a susținut că „această guvernare este inimaginabil de distrugătoare pentru poporul român”, precizând că Florin Cîţu şi membrii Executivului au urme de sânge pe mâini, referindu-se la morţii de COVID-19.

„Voiam să îi spun domnului Orban că, dacă îmi acordă 2 – 3 minute, îl ajut să scape de domnul Cîţu. Am auzit aici de o dictatură care va dura cel puţin 10 ani. Eu vreau să îl parafrazez pe Caragiale – Ai uitat, Năucă, că e senator Şoşoacă, ai uitat Năică de senator Şoşoacă şi o să îţi trag o revoluţie de o să mă pomeneşti. Trecând de la umor, că asta face românul râde când e rău, ideea este că această guvernare este inimaginabil de distrugătoare pentru poporul român.

Mă uitam pe GPS să văd unde sunt autostrăzile pe care pot să le schimb de o să mă rătăcesc prin ele ca să ajung la Iaşi, în circumscripţie. Mă uitam să văd unde este PIB, apropos deficit 9,7% din PIB faţă de 3% preconizat. Mă uitam cum bolnavii cronici nu au dreptul nici acum să intre în spitale să se trateze. Mă uitam cu 26.000 de oameni au murit, vezi Doamne, de COVID, ca să aflăm de la Ministerul Sănătăţii că doar 217 au fost morţi de COVID, dar între timp cei din urmă morţi, vin acum, vor fi cei dintâi, ca să se mai mărească un pic numărul de morţi”, a declarat Diana Şoşoacă în plenul reunit al Parlamentului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...