Diana Șoșoacă continuă războiul. Ce îi reproşează acum lui Iohannis? Senatoarea a ieşit în stradă

Iancu Andreea 06.06.2021, 12:17
Diana Șoșoacă continuă războiul. Ce îi reproşează acum lui Iohannis? Senatoarea a ieşit în stradă

Diana Șoșoacă nu se dezminte și continuă războiul, de data aceasta aducând acuzații la adresa lui Iohannis, căruia îi reproșează un aspect important. Senatoarea a ieșit în stradă recent, după ce a organizat o manifestație în zona Arcului de Triumf din București. Evenimentul a avut loc cu ocazia împlinirii a 101 ani de la semnarea Tratatului de la Trianon și a reunit un grup de oameni care au purtat uniformele militare din Primul Război Mondial, în memoria ostașilor români care au luptat pentru România de astăzi.

Ce îi reproșează senatoarea Diana Șoșoacă lui Iohannis

Implicată în tot felul de evenimente care stârnesc spiritul naționalist în inimile cetățenilor, senatoarea Diana Șoșoacă a organizat recent o manifestație în Capitală, în zona Arcului de Triumf, prin care a încercat să rememoreze semnarea Tratatului de la Trianon. La 101 ani de la momentul istoric, un grup de oameni a celebrat evenimentul prin defilarea în uniforme specifice Primului Război Mondial. Pe de altă parte, războiul dintre Diana Șoșoacă și președintele României continuă, după ce senatoarea a postat un mesaj pe contul său de Facebook prin care îi reproșează lui Klaus Iohannis că nu a vrut să semneze proiectul de lege prin care ziua de 4 iunie devine Ziua Tratatului de la Trainon, de altfel un eveniment istoric pentru România.

4 iunie 1920, „Ziua Dreptății”, Tratatul de la Trianon. Așa s-a construit România Mare, pe oasele lor „s-a semnat” Tratatul de la Trianon. Glorie lor!, a scris Diana Șoșoacă pe Facebook.

Mesajul senatoarei pornește de la importanța Tratatului pentru români, argumentând faptul că granițele statului român modern au fost stabilit la acel moment.

De ce este important pentru România acest tratat de la Trianon? Pentru că el consfințește la nivel internațional recunoașterea oficială a granițelor / frontierelor statului român modern, a scris Șoșoacă.

Ce îi reproșează Diana Șoșoacă lui Iohannis
Foto captură – alephnews.ro

Motivul nemulțumirii senatoarei. Ce s-a întâmplat cu proiectul legislativ legat de Tratatul de la Trianon

Potrivit acuzațiilor Dianei Șoșoacă, președintele Klaus Iohannis ar fi respins în urmă cu un an proiectul de lege prin care ziua de 4 iunie ar fi devenit Ziua Tratatului de la Trianon. Senatoarea consideră gestul șefului Statului drept o ignorare a meritelor eroilor români, în timp ce deputații adoptau proiectul legislativ.

Atât de mult s-a amestecat acest pământ pe care călcăm acum cu sângele și oasele românilor care au luptat pentru neatârnare și pentru reîntregire națională, și cum li s-a răspuns după 100 de ani, când ar fi trebuit sărbătorit glorios sacrificiul acestor eroi români? Cu refuzul președintelui de a promulga un proiect legislativ prin care acești eroi să primească recunoștința pe care o merită: „Camera Deputaților, for decizional, a adoptat în noiembrie 2020 proiectul de lege privind declararea în 4 iunie a Zilei Tratatului de la Trianon, respingând astfel cererea președintelui Iohannis de reexaminare a acestui proiect, se arată în mesajul Dianei Șoșoacă.

La nemulțumirea senatoarei s-a adăugat și faptul că președintele Iohannis a sesizat Curtea Constițională în privința acestui proiect, iar CCR a respins cererea de neconstituționalitate. Ulterior, proiectul legislativ a fost votat cu o majoritate în Camera Deputaților, pe 3 noiembrie 2020.

Președintele României a sesizat pe motive de neconstituționalitate Curtea Constituțională a României în privința acestui proiect legislativ. Evident, CCR a respins obiecțiunile de neconstituționalitate ale președintelui. Ulterior, președintele României a retrimis Parlamentului spre reexaminare acest proiect, care a fost din nou readoptat de Senat ca primă cameră decizională. Proiectul legislativ a fost repus pe ordinea de zi a plenului iar la data de 3 noiembrie 2020 Camera Deputaților a votat majoritar pentru adoptarea sa, a mai precizat Diana Șoșoacă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...