Diana Șoșoacă, replică savuroasă dată lui Orban. S-a râs în hohote în plenul Parlamentului:  “Dumneavoastră nici măcar un minut nu rezistați”

Ana Anitoiu, Mihai Roșoiu 26.05.2021, 20:11
Diana Șoșoacă, replică savuroasă dată lui Orban. S-a râs în hohote în plenul Parlamentului:  “Dumneavoastră nici măcar un minut nu rezistați”

Diana Șoșoacă i-a dat o replică savuroasă lui Ludovic Orban și s-a râs în hohote în plenul Parlamentului. Senatoarea devenită independentă, după ce a fost dată afară din AUR, a ripostat, miercuri, după ce liderul PNL i-a atras atenția că i-a expirat timpul alocat la dezbaterile referitoare la Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Diana Șoșoacă, acuzații la adresa Guvernului: ”Cel mai mare circ pe care l-am văzut vreodată”

Când a luat cuvântul în plenul celor două Camere, Diana Șoșoacă a lansat acuzații la adresa Guvernului cu privire la felul în care a fost elaborat Planul Național de Redresare și Reziliență. La această dezbatere a asistat și prim-ministrul Florin Cîțu.

”Stăm și asistăm la cel mai mare circ pe care l-am văzut vreodată. Vorbim despre ceva ce nu există, un plan iluzoriu. Suntem împrumutați pe 500 de generații și domnul Cîțu mai vrea să ne mai împrumute pentru încă 500 de generații.”, a spus Diana Șoșoacă, după care a început să recite versuri scrise de Mihai Eminescu.

Diana Sosoaca replica savuroasa data lui Orban S-a ras in hohote in plenul Parlamentului
Diana Sosoaca

Diana Șoșoacă, replică savuroasă pentru Ludovic Orban

După ce a început să recite, Diana Șoșoacă a fost avertizată de  președintele de ședință, Ludovic Orban, că i s-a încheiat timpul alocat pentru a vorbi. Senatoarea s-a enervat și i-a spus liderului PSD că el nu rezistă niciun minut, fără să precizeze la ce s-a referit. Replica a stârnit râsul unora dintre politicieni, iar ea a continuat să recite până când a rămas fără sunet la microfon.

”Lăsați, domnul Orban, că dumneavoastră nici 1 minut nu rezistați. «Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici; Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici. Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei, Să-i împarţi» (a rămas fără sunet la microfon, n.r.)”, a fost replica dată de Diana Șoșoacă, la ceva timp după ce a fost sancționată de Biroul Permanent al Senatului pentru ”comportament injurios și calomniator” din cadrul ședințelor din Parlament. Ea a primit un avertisment scris și i-a fost interzis să reprezinte Senatul în relaţii interne şi externe pentru o perioadă de trei luni.

După ce a primit sancțiunea, Diana Șoșoacă a anunțat că o contestă și a spus că a fost prima dată în istoria României post-decembriste când unui senator i s-a atras atenția cu privire la opiniile sale politice. Avocata intrată în politică a mai spus că a fost stabilit un ”precedent periculos” ce ”deschide calea unei dictaturi”.