Dezvăluiri inedite din viața lui Bănel Nicoliță. Cum a ajuns la masă cu un cerșetor. „A mâncat cu mine”

Stan Filon 21.10.2022, 14:35
Dezvăluiri inedite din viața lui Bănel Nicoliță. Cum a ajuns la masă cu un cerșetor. „A mâncat cu mine”

Bănel Nicoliță a făcut dezvăluiri inedite din viața lui. Fostul fotbalist al Stelei a fost invitat în emisiunea lui Denise Rifai, de la Kanal D, unde a vorbit despre momentele sale de glorie, dar și despre cele pe care ar vrea să le dea uitării. A fost un sportiv foarte cunoscut, care a cunoscut succesul, dar care și-a tocat o parte foarte mare din avere pe pasiunile sale.

Dezvăluiri inedite din viața lui Bănel Nicoliță

Bănel Nicoliță a ajuns la 37 de ani și are multe de povestit. Viața sa parcă este ruptă din filme. A plecat de jos, a fost un copil sărac, însă talentul său sportiv l-a dus pe cele mai înalte glorii. A jucat pentru Steaua, dar a activat și peste hotare, la echipe mari din Franța. A jucat pentru Saint-Etienne și FC Nantes.

A câștigat mulți bani la viața sa, însă i-a cheltuit la fel de repede pe cum i-a făcut. Avea mulți prieteni lângă el, atunci când avea bani, însă acum numărul acestora a scăzut drastic. Cea care îl tot atenționa era mama sa, însă nu prea i-a ascultat sfaturile, iar acum regretă enorm. Nu îi pare rău însă de nimic.

Dezvaluiri inedite din viata lui Banel Nicolita
Dezvaluiri inedite din viata lui Banel Nicolita

„Am avut de suferit, dar de nimic nu-mi pare rău”

„Ce am făcut, am făcut cu inima. Nu am vrut să arăt că sunt mai bogat decât ceilalţi sau sunt cineva. Am făcut-o cu sufletul, pentru că aşa am simţit să fac, să le ofer o masă, să ofer ce e mai bun. Pe partea cealaltă am avut de suferit, dar de nimic nu-mi pare rău, pentru că e o lecţie şi din ea am învăţat”, a spus Bănel Nicoliţă.

Bănel Nicoliță știe ce este viața grea și nu a ezitat să ajute chiar și cerșetori. Chiar a luat un om al străzii și l-a dus la restaurant, unde i-a dat să mânânce, chiar dacă prietenii săi de la acea vreme au cam strâmbat din nas.

„Am stat cu cerşetori la masă. Câţi dintre oamenii ăştia pot sta cu un cerşetor la masă, care mirosea, săracul, în toate felurile. I-am spus: Tu stai la masă, eşti om bun şi meriţi. Întrebaţi în Brăila. Tuturor cerşetorilor care veneau eu le dădeam bani, oriunde eram. Dacă aveam 10 lei, le dădeam cinci lei”, a completat Bănel Nicoliță.

Trădat de propriul tată

„A fost un caz în care am luat cu mine la masă un cerşetor. A mâncat cu mine. Nişte prieteni ziceau: Domnule, miroase. Le-am răspuns: Tu, tu, tu, ieșiți afară şi el rămâne cu mine la masă şi mănâncă. Ăsta sunt eu. Nu am avut nevoie să demonstrez nimănui, că acolo sus e Dumnezeu şi ne vede pe fiecare”.

Bănel Nicoliță a povestit și un episod destul de dureros pentru el, care îl are în prim plan chiar pe tatăl său. A rămas surprins să vadă că familia lui l-a cam trădat. „Dau cuiva şi nu mă laud. Ce am spus acum, cu mese şi cu alea, sunt câteva din câteva am făcut. I-am luat tatei casă şi m-a păcălit. A zis că stă în ea şi nu stătea în ea”. Din cauza investițiilor proaste, Bănel Nicoliță s-a separat și de soția sa cu care are doi copii.

„Jardel”, cum era poreclit când juca fotbal, are 37 de meciuri în naționala României și 64 de partide în cupele europene în tricoul Stelei, fiind pe locul doi într-un astfel de clasament, după Marius Lăcătuș, cu 72. În plus, a fost decorat în două rânduri cu Meritul Sportiv clasa a II-a, cu o baretă și cu două, de președintele Traian Băsescu, pentru calificările în sferturile Cupei UEFA, respectiv Euro 2008.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...