Dezvăluirea care răstoarnă tot ce se știa despre bombardarea barajului din Ucraina. Putin e pachet de nervi

Beatrice Dumitru 09.06.2023, 13:11
Dezvăluirea care răstoarnă tot ce se știa despre bombardarea barajului din Ucraina. Putin e pachet de nervi

În noaptea de 5 spre 6 iunie 2023, invadatorii rușii ar fi aruncat în aer barajul Nova Kahovka, din regiunea Herson, sudul Ucrainei. O nouă ipoteză aruncă în aer tot ce se știa despre distrugerea barajului, după ce Statul Major al Forţelor Armate de la Kiev a făcut o dezvăluire uluitoare, care îl va enerva pe Vadimir Putin.

Dezvăluirea Ucrainei despre barajul Nova Kahovka

Nivelul apei a scăzut sub pragul critic de 12,7 metri şi nu mai este suficient pentu a asigura răcirea reactoarelor centralei nucleare Zaporojie. Directorul Agenţiei Internţaionale a Energiei Atomice (AIEA), Rafael Grossi, urmează să efectueze o vizită la centrală săptămâna viitoare. Ucrainenii și rușii se acuză reciproc pentru acest incident.

După aruncarea în aer a barajului Nova Kahovka a apărut o nouă ipoteză, după ce Statul Major al Forţelor Armate din Ucraina susţine că rușii nu erau pregătiţi pentru consecințele distrugerii hidrocentralei, motiv pentru care ar fi pierdut soldați, echipamente și provizii militare,

Dezvăluirea care răstoarnă tot ce se știa despre bombardarea barajului din Ucraina. Putin e pachet de nervi
Barajul Nova Kahovka din sudul Ucrainei.

„Invadatorii nu erau pregătiți pentru consecințele aruncării în aer a barajului Hidrocentralei Kahovka, au suferit pierderi umane, au pierdut arme și echipamente militare. Sunt răniți, morți și dispăruți, în special, în unitățile Diviziei 7 Asalt Aeropurtat și în Corpul 22 de Armată al Forțelor Armate ale Federaţiei Ruse„, se arată în mesaj.

Ipoteza despre baraj

Potrivit Statului Major ucrainean, aceste unități au pierdut mai multe depozite de muniții și provizii, maşini și vehicule blindate, precum și alte echipamente militare.

Dezvăluirea Ucrainei naște ipoteză potrivit căreia operațiunea a fost atât de secretă încât conducătorii ruși ai unor anumitor Divizii nu au știut despre ea. Dar, în același timp, poate contrazice teoria vehiculată de ucraineni și serviciile secrete din Occident care susține că Moscova a detonat barajul.

Despre acest baraj se discută de aproape un an de zile și se spunea că în cazul în care va fi detonat, atunci apele care se vor revărsa vor face prăpăd în calea lor. Autorităţile ucrainene spusn că distrugerea centralei de către ruşi s-a făcut de la distanță și a fost pregătită în prealabil. De asemenea, serviciile secrete ucrainene au dovezi că rușii au aruncat în aer de la distanță barajul Hidrocentralei Kahovka.

În schimb, Rusia, a negat acuzațiile, iar Vladimir Putin i s-a plâns președintelui turc Recep Tayyip Erdogan că „sabotori ucraineni” au aruncat în aer barajul Nova Kahovka și spune că a fost „un atac barbar”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...