EXCLUSIV

Detaliul trist povestit de Anca Pandrea din noaptea în care a murit Iurie Darie. „Fiul său a refuzat să vină”. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 09.11.2021, 18:47
Detaliul trist povestit de Anca Pandrea din noaptea în care a murit Iurie Darie. „Fiul său a refuzat să vină”. EXCLUSIV

De nouă ani, data de 9 noiembrie este una nefastă pentru actrița Anca Pandrea. Atunci s-a stins jumătatea sa și, de fiecare dată, în această zi fatidică, aceasta spune că nu se simte în apele sale. Amintirea ultimelor clipe din viața lui Iurie Darie o chinuie teribil.

Anca Pandrea, detalii triste din noaptea în care Iurie Darie a decedat. „Fiul său a refuzat să vină”

Anca Pandrea și-a pierdut jumătatea pe data de 9 noiembrie, în urmă cu nouă ani, și de atunci a rămas cu o adevărată traumă. La ani distanță, actrița ne povestește că ea mult timp nu a realizat că partenerul său pe care-l ținea în brațe, decedase, poate și pentru că în sinea ei refuza să creadă acest lucru.

”L-am încălzit toată noaptea cu corpul meu, doar capul îi era rece. Nu înțelegeam de ce nu mă mai strânge de mână, de ce nu-mi răspunde. Foarte târziu am realizat ce se întâmplase. E ultima amintire pe care am avut-o cu el, cea care mă chinuie în fiecare zi de 9 noiembrie. E ziua în care Iura al meu s-a dus. L-am sunat pe fiul său să-l anunț, dar Ducu mi-a răspuns atunci că o să ajungă abia dimineața să-și vadă tatăl”, a declarat actrița pentru impact.ro.

Iurie Darie a murit in bratele Ancai Pandrea
Iurie Darie a murit in bratele Ancai Pandrea

”Vreau să dorm toată ziua”

Anca Pandrea, care s-a vindecat recent de Covid și a stat în izolare până acum câteva zile, ne-a mai spus că în fiecare an, în preajma datei de 9 noiembrie, nu se simte în apele sale.

”Nu mi-e bine deloc, mă simt rău. Vreau să dorm, cu televizorul stins, într-o liniște deplină, să treacă repede această zi”, a adăugat aceasta.

Are mereu o lumânare aprinsă la mormânt

În fiecare an, pe 9 noiembrie, Anca era prezentă la cimitirul unde jumătatea sa își dorme somnul de veci. Împărțea pachete, și un preot ținea o slujbă la mormânt.

”În acest an, nu am putut să-i fac nimic. Nici pachete nu am mai împărțit. Am fost bolnavă, afară ploua, vremea e urâtă și nu puteam ieși din casă. I-am dat o lumânare unei prietene și am rugat-o să i-o aprindă la cimitir. Zilnic are la mormânt o lumânare care arde”.

S-au iubit timp de 26 de ani

Anca Pandrea și Iurie Darie s-au iubit timp de 26 de ani, până când moartea i-a despărțit. În noaptea de 8 spre 9 noiembrie 2012, după o lungă suferință, Iurie Darie s-a stins în brațele Ancăi Pandrea. Cei doi s-au cunoscut la teatru unde, timp de 13 ani, n-a existat decât o prietenie. Când Anca Pandrea a schimbat prefixul, Iurie Darie i-a schimbat viața.

”Iubirea vine când vrea Dumnezeu, iar când la 40 de ani l-am întâlnit pe Iura ca iubit și ca tot, n-a mai existat niciun semn de întrebare pentru mine, a fost definitiv. Noi eram colegi la teatru de când aveam eu 27 de ani, dar n-aveam nicio treabă de genul acesta”, s-a confesat aceasta.

Anca Pandrea, bună prietenă cu prima soție a lui Iurie Darie

Când prima soţie a lui Iurie Darie, Consuelo, s-a îmbolnăvit şi se afla pe patul de moarte, a rugat-o pe buna ei prietenă, Anca Pandrea, să-i promită că va avea grijă de bărbatul ei. Iar actriţa şi-a ţinut promisiunea. Anca Pandrea și Iurie Darie și-au dorit un copil împreună, însă ea n-a reuşit să rămână însărcinată. Deşi n-au zis niciodată „Da!” la Starea Civilă, Anca Pandrea şi Iurie Darie s-au cununat religios după ce el a cerut-o de soţie la emisiunea ”Din Dragoste”.

Urmăriți Impact.ro și pe