Detalii de ultimă oră despre transferul lui Ianis Stoica la Arsenal. Salariul uriaș pe care i l-au pregătit englezii puștiului de 18 ani

Andrei Cezar, Alexandru Zanfirescu 26.11.2021, 17:08
Detalii de ultimă oră despre transferul lui Ianis Stoica la Arsenal. Salariul uriaș pe care i l-au pregătit englezii puștiului de 18 ani

Arsenal își dorește cu orice preț să îl transfere cât mai repede pe Ianis Stoica. În următoarea perioadă, puștiul de 18 an de la FCSB va fi urmărit din tribune de scouterii clubului londonez. Dacă jucătorul va confirma, cel mai probabil Arsenal va fi dispusă să plătească cei 10 milioane de euro ceruți de Becali. Oficialii de pe Emirates vor veni la București și cu oferta salarială pentru Stoica.

Ce salariu îi oferă Arsenal lui Ianis Stoica

O delegație a ”tunarilor” va veni în România pentru a-l urmări pe Ianis Stoica, cel mai probabil la începutul lunii decembrie. Arsenal vrea să urgenteze transferul tânărului atacant de la FCSB, așa că scouterii englezi sunt așteptați la meciurile roș-albaștrilor cu UTA Arad sau Rapid.

Potrivit Playsport.ro, dacă Arsenal și FCSB vor ajunge la un acord în privința lui Stoica, jucătorul va evolua într-o primă fază pentru echipa U23 a englezilor. În această perioadă, atacantul român ar urma să încaseze un salariu lunar de 50.000 de lire steline, plus bonusuri în funcție de îndeplinirea unor obiective. Cum ar fi înscrierea a cel puțin 10 goluri pentru echipa de tineret.

După jumătate de an, Ianis Stoica va putea face pasul către echipa mare, iar odată cu această mutare i se va dubla salariul. Astfel, el va fi remunerat cu 1,2 milioane de lire sterline pe an.

Arsenal a făcut deja o ofertă pentru jucătorul român. Informația a fost confirmată de Gigi Becali, care a declarat că suma de 7,5 milioane de euro pe care vor să o plătească ”tunarii” în schimbul lui Stoica este prea mică. Latifundiarul nu este dispus să îl cedeze pe Ianis pe mai puțin de 10 milioane de euro, plus 20% dintr-un viitor transfer.

Astfel, în funcție de cum vor decurge negocierile, cel mai probabil englezii vor fi de acord să achite 8,5 milioane de lire sterline, adică echivalentul a circa 10 milioane de euro, suma dorită de Becali.

Ilie Dumitrescu: ”Transferul la Arsenal se face”

Fostul internațional român Ilie Dumitrescu, cel care a evoluat în cariera sa de jucător în Premier League, la West Ham United, este convins că transferul lui Ianis Stoica la Arsenal se va face cât de curând.

La Gigi Becali, dacă vii mâine cu o sumă, el vrea puțin mai mult, pentru că nu are presiunea asta din punct de vedere financiar. Și e și din principiu dacă e să o faci. Te gândești că există și șansa să rămâi cu un procent.

(n.r. transferul lui Ianis Stoica) Eu cred că se face. Aici vorbim de un milion – două în sus sau în jos. De la 7 milioane sau 7 și ceva la 10. Deci te întâlnești pe undeva în zona aia. Plus că deja FCSB este o vitrină importantă, unde sunt jucători care au fost transferați de la Gigi Becali. Are mână, ce să spun? Și aici este investiție minimă, nu? Cât a fost? A fost crescut la copii și juniori, nu?”, a spus Ilie Dumitrescu la Digi Sport.

Ianis Stoica va fi al doilea cel mai scump jucător vândut de FCSB

Dacă va pleca la Arsenal, Ianis Stoica va deveni al doilea cel mai scump jucător vândut de FCSB. Pe primul loc în top se află Dennis Man, transferat de Parma (2020-2021) pentru 13 milioane de euro. Este urmat de Nicolae Stanciu, care a plecat la Anderlecht pentru 9,7 milioane de euro (2016-2017). Vlad Chiricheș ocupă poziția a treia în topul celor mai scumpi jucători vânduți de Gigi Becali, Tottenham plătind pentru fundașul român 9,5 milioane de euro (2013-2014).

Urmăriți Impact.ro și pe