Destinațiile anului 2023. Topul celor mai spectaculoase locuri pentru vacanța de vară

Cazacu Alexandru 20.01.2023, 13:44
Destinațiile anului 2023. Topul celor mai spectaculoase locuri pentru vacanța de vară

În ciuda preocupărilor legate de inflație și recesiune, toate semnele arată că apetitul colectiv pentru călătorii rămâne destul de mare. Experții din industria turismului estimează că anumite tendințe din 2022 vor continua și în acest an. Află în continuare care sunt destinațiile anului 2023. Aceste locații incredibile merită vizitate măcar o dată în viață.

Destinațiile anului 2023. Locuri inedite de vacanță

După aproape trei ani de întreruperi și complicații cu privire la călătoriile internaționale, multe țări au renunțat la majoritatea restricțiilor impuse în pandemie. Oamenii au început deja să călătorească din ce în ce mai mult, iar industria turismului pare să își revină.

Conform specialiștilor, turismul internațional trebuie să ajungă la 65% din nivelul la care era înainte de pandemie până la finele lui 2022. Experții sunt optimiști în ceea ce privește o revenire a călătoriilor, mai ales că din ce în ce mai mulți turiști își rezervă vacanțele încă de pe acum. Lăsând la o parte toate aceste lucruri, iată o listă cu destinațiile anului 2023.

Fiji

Ape albastre și clare, recife de corali și sute de insule liniștite, toate le puteți găsi în Fiji. Acest loc este răsfățat de frumusețile subacvatice, așa că trebuie profitați de ocazie pentru a explora adâncurile mării. Orașul Levuka este singurul sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din țară și un port foarte important. Aici veți putea admira clădiri din epoca colonială britanică, amplasate în mijlocul pădurilor cu arbori de cocos și mango. Să nu mai vorbim despre minunatele plaje de aici.

Destinațiile anului 2023 – Ras al-Khaimah, Emiratele Arabe Unite

Când vine vorba despre vacanțe în Emiratele Arabe Unite, mulți dintre noi ne gândim la luxul din Dubai. Cu toate acestea, Emiratele au multe de oferit și iubitorilor de natură, mai ales în cel mai Ras al-Khaimah. Până în 2025, emiratul nordic își propune să ajungă cea mai inedită destinație de vacanță a Orientului Mijlociu.

Ras al-Khaimah este considerat „Emiratul aventurilor”, oferind plaje, deșerturi și munți. Nu lipsesc nici atracțiile în aer liber. În aceste locuri poți practica sandboarding, trekking, wakeboarding, parașutism și scufundări.

Însă nu este vorba doar de adrenalină. Ras Al Khaimah este locul unde veți găsi cel mai înalt restaurant din Emiratele Arabe Unite, „1484 by Puro”. Pasionații de cultură se pot îndrepta către istoricul Fort Dhayah, care datează din epoca târzie a bronzului.

Laos

Împărtășind granițele cu Thailanda, Cambodgia, Vietnam, China și Myanmar, Laosul a fost de multă vreme destinația preferată a turiștilor care își fac drum prin Asia de Sud-Est. În prezent, după deschiderea unei căi ferate de mare viteză, este mul mai ușor să te deplasezi prin țară într-un ritm mai rapid.

Deși nu are deschidere la mare, sunt multe de văzut în Laos. Cei care sunt în căutare de lux și vor să se distreze, trebuie neapărat să viziteze „Rosewood Luang Prabang”. Turiștii pot vizita și misterioasa Câmpie a Borcanelor, un sit arheologic megalitic din Podișul Xiangkhoang. Pentru o experiență unică în viață, trebuie să vizitați și provincia Bokeo, unde veți găsi cele mai înalte căsuțe din copac din lume. La acestea puteți ajunge doar cu tiroliană.

Destinațiile anului 2023
Destinațiile anului 2023 – Laos

Tanzania

De la fauna sălbatică spectaculoasă și până la celebrele parcuri naționale și plaje, Tanzania este plină de splendoare. Această țară din Africa de Est deține o listă nesfârșită de atracții turistice. Aici puteți urca pe Kilimanjaro, cel mai înalt munte din Africa. De asemenea, puteți vizita Parcul Național Serengeti și Arhipelagul Zanzibar.

Destinațiile anului 2023 – Cairo (Egipt)

2023 ar putea fi anul în care turiștii pot vizita Marele Muzeu Egiptean. Se așteaptă deschiderea muzeului să aibă loc în acest an, după mai mai multe luni de întârziere. Acesta va fi cel mai mare muzeu dedicat unei singure civilizații.

Dacă ajungeți la Cairo înainte de deschidere, Muzeul Egiptean din Piața Tahrir vă poate satisface curiozitatea cu privire la vechii egipteni. Chiar dacă Piramidele din Giza sunt principalele atracții ale orașului, există încă mai multe de văzut în Cairo.

Ottawa, Canada

Deși nu are flerul francez al Montrealului, ar fi o greșeală să trecem cu vederea capitala Canadei. Iubitorii de muzică trebuie neapărat să participe la cele două festivaluri importante de jazz de la Ottawa. Primul are loc în  luna februarie, în zilele de 2 și 3 ale lunii. Dacă te deranjează frigul, există și o ediție de vară, în perioada 23 – 30 iunie.

În timpul iernii, din ianuarie și până la sfârșitul lunii februarie sau începutul lunii martie, Canalul Rideau se transformă în cel mai mare patinoar din lume. Este gratuit și accesibil 24/7. În sezonul estival, canalul este perfect pentru o plimbare cu barca.

Destinațiile anului 2023 – Vilnius, Lituania

Pe 25 ianuarie 2023, capitala Lituaniei sărbătorește 700 de ani de existență. Pentru a marca acest eveniment, autoritățile locale vor organiza un program deosebit, care include festivaluri de muzică, expoziții, dar și multe alte evenimente frumoase.

Centrul orașului este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Vilnius se află pe listă datorită clădirilor sale gotice, renascentiste și în stil baroc, toate așezate pe un plan stradal medieval. Dacă ajungeți aici, nu trebuie să ratați clopotnița bisericii Sf. Ioan sau biserica Sf. Cazimir.

Australia de Vest

Pe 20 aprilie 2023, o eclipsă totală de soare va fi vizibilă din partea de nord-vest a Australiei. Pentru fenomenul care va dura probabil circa un minut, în orașul Exmouth și Peninsula Ningaloo planificările au început de mai bine de un an. Vor exista platforme de vizionare în aer liber, de unde spectatorii pot urmări în siguranță fenomenul astronomic.

De asemenea, vor fi organizate spectacole muzicale, dar și multe evenimente educaționale despre știință și astronomie. Totuși, Australia de Vest are mult mai multe atracții turistice. Cuprinzând o treime din întregul continent, aici vă puteți aventura prin deșert sau puteți vizita ținutul vinului, stâncile Kimberley și insula Rottnest.

Insula Bohol, Filipine

Făcând parte din Visayas (grupul central de insule ale Filipinelor), Bohol este o insulă cunoscută pentru plajele sale paradisiace și pădurile luxuriante. Așadar, este o destinație perfectă pentru cei care doresc să aibă o vacanță minunată pe plajă și, în același timp, să admire viața sălbatică.

Dacă ajungi aici, trebuie să vezi și dealurile de ciocolată, incluse în Patrimoniul Mondial UNESCO. Cele peste 1.000 de movile simetrice, aproape identice, reprezintă una dintre cele mai emblematice obiective turistice din Filipine. Dacă vă plac animalele, puteți merge la Sanctuarul „Tarsier” din Filipine. În acest loc puteți admira cele mai mici primate. În schimb, viața marină din jurul insulei Panglao oferă experiențe uimitoare celor care adoră scufundările.

Destinațiile anului 2023
Destinațiile anului 2023 – Bohol, Filipine

Destinațiile anului 2023 – Kanazawa, Japonia

Cu o istorie lungă și bogată, cartierele istorice din Kanazawa emană magie retrocedată în timp. Bijuteria orbitoare din coroana orașului este Grădina Kenrokuen, una dintre cele trei mari grădini ale Japoniei. Concepută pentru a-i încânta pe vizitatori în fiecare anotimp, această grădină oameni din întreaga lume de mai bine de două secole.

Dacă ești interesat să afli de istoria samurailor din Kanazawa, mergi prin districtul Nagamachi pe jos. Situată chiar dincolo de Castelul Kanazawa, reședința restaurată a unuia dintre cei mai influenți samurai din Kanazawa, Nomura Denbei Nobusada, atrage anual foarte mulți turiști. Pasionații de istorie  se pot îndrepta și spre districtul Higashi Chaya, unde vechile case de gheișe stau în centrul atenției.

Naoshima, Japonia

Insula Naoshima oferă turiștilor o experiență mai calmă, care nu o veți găsi în Kyoto sau Tokyo. Liniștea inerentă și peisajul suprarealist al insulei creează un mediu perfect pentru a stimula relaxarea.

De asemenea, aici veți avea parte de una dintre cele mai inedite experiențe de artă din lume. Fanii arhitectului japonez Tadao Ando trebuie să includă Naoshima în itinerariile lor de călătorie. Vizitatorii insulei trebuie să treacă și pe la Muzeul de Artă Chichu, unde vor găsi opere de artă a lui Monet și Turrell.

Queenstown, Noua Zeelandă

Pe lângă peisajele sale exotice, Queenstown este și o destinație relaxantă dacă preferați o vacanță mai liniștită. De la gastronomie la drumeții în munți, această locație este perfectă pentru familii, iar dacă ești fan „Stăpânul Inelelor”, bineînțeles că vei dori să vizitezi „Pământul de Mijloc”. Dacă ajungi în Queenstown, nu ezita să vizitezi ghețarii albaștri care înconjoară orașul.

Destinațiile anului 2023
Destinațiile anului 2023 – Queenstown, Noua Zeelandă

Insula Virgin Gorda

Printre destinațiile anului 2023 se numără și Insulele Virgine Britanice. Plajele sunt absolut superbe, iar insula Virgin Gorda îmbină toate trăsăturile unui adevărat paradis tropical. Pădurile inredibile de mahon încoronează vârful Gorda, centrul insulei cu același nume.

Dacă ajungi aici, trebuie să vizitezi și nenumăratele parcuri naționale de pe insulă, dar și din insulițele din apropiere. Aceste sunt adevărate sanctuare pentru multe specii de păsări pe cale de dispariție. Printre acestea se numără și păsările faeton, corbii de mare, pelicani, chire arctice și imperiale.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Cazacu Alexandru
Alexandru s-a alăturat echipei Impact.ro încă de acum doi ani. Este specializat în materiale SEO din domeniile social, știință, cultură și utile, însă îi face plăcere să scrie și...