Topul celor mai misterioase locuri de vizitat din România. 10 atracții turistice mai puțin cunoscute

Ioana Bucur 05.08.2022, 11:01
Topul celor mai misterioase locuri de vizitat din România. 10 atracții turistice mai puțin cunoscute

A fost realizat topul celor mai misterioase locuri de vizitat din România, 10 atracții turistice mai puțin cunoscute, dar pe care nu ai cum să le uiți vreodată. Vorbim despre zone în care fenomenele paranormale dictează realitatea, iar legendele și poveștile ce par imposibil de crezut se răspândesc cu viteza sunetului.

Topul celor mai misterioase locuri de vizitat din România

Puțini știu că România ascunde mai multe locuri în care unii nici nu s-ar gândi să pună piciorul. În cazul unora, simplele povești ce le înconjoară dau oamenilor fiori. Totuși, ele au devenit atracții turistice în toată regula.

10. Peștera Polovragi

Se spune că Zamolxe, zeitatea supremă a dacilor, a locuit în Peștera Polovragi. Locul este cunoscut acum pentru fenomenele paranormale, multe legate de un presupus blestem al zeului.

În fiecare an, ciobanii sau văcarii din zonă rămân fără animale, care ar dispărea chiar din fața ochilor lor, la fel cum nuntași din zonă susțin că le-au dispărut de pe mese mâncarea și băutura.

9. Șinca Veche

În satul din Țara Făgărașului au fost ridicate patru biserici, una dintre ele fiind construită pe pământ sacru, vechi de aproape șapte mii de ani. Dintre ele, prima a fost biserica de piatră, considerată un loc de cult creștin din Dacia. Cu toate astea, pe un perete al altarului au fost descoperite inscripții necreștine.

Cei care locuiesc în zonă spun că în fiecare an, în preajma sărbătorilor, oamenii aud coruri care cântă nelumesc, dar nimeni nu poate desluși limbajul.

8. Comorile blestemate din Bărăgan

Vechile legende vorbesc despre comori îngropate și blestemele ce le păzesc. Se spune că în satul Dor Mărunt, între Călărași și Lehliu, există comori străjuite de flăcări ireale, de un albastru nelumesc și care ar dansa noaptea pe câmpuri.

7. Dealul Luncanilor

Undeva în inima Moldovei se ascunde unul dintre cele mai bântuite locuri din țară. Aici, fantomele și-ar petrece eternitatea la capătul unui iaz secat din care ies și își pot urmări victimele chiar și trei kilometri. Se spune că sufletele rătăcitoare ar aparține soldaților uciși în Primul Război Mondial, îngropați fără împărtășanie și lumânare.

Vezi continuarea topului în video de mai jos:

Urmăriți Impact.ro și pe