Locul din România care i-a cucerit pe turiștii străini. Se regăsește în topul celor mai bune destinații de vacanță pentru 2023

Ana Anitoiu 18.01.2023, 19:58
Locul din România care i-a cucerit pe turiștii străini. Se regăsește în topul celor mai bune destinații de vacanță pentru 2023

Un loc din România i-a cucerit pe turiștii străini. Acesta se regăsește în topul celor mai bune destinații de vacanță pentru anul 2023, lângă unele din țări precum Thailanda, Maroc, Turcia sau Filipine.

Ce loc din România îi atrage pe turiștii români

Mai exact, România se numără printre țările care se află în top 25 destinații de vacanță „în tendințe”. Primele zece locuri în acest clasament sunt ocupate de: Cuba; Hoi An, Vietnam; Mauritius; Siem Reap, Cambodgia; Chiang Mai, Thailanda; Grand Cayman, Caraibe; Fes, Maroc; Baku, Azerbaidjan; Kathmandu, Nepal; Cracovia, Polonia.

Apoi, urmează, în ordine: Orașul Ho Chi Minh, Vietnam; Lanzarote, Spania; Santiago, Chile; Juneau, Statele Unite; Panama City, Panama; Insula Panay, Filipine; Lombok, Indonezia; Ilha do Sal, Capul Verde; Viena, Austria; Paphos, Cipru; Agadir, Maroc; Marmaris, Turcia; București, România; Bruxelles, Belgia; și Copenhaga, Danemarca.

Astfel, Capitala României se numără printre destinațiile de vacanță aflate „în tendințe” pentru turiștii străini, ocupând locul 23 în clasament.

Locul din România care i-a cucerit pe turiștii străini. Se regăsește în topul celor mai bune destinații de vacanță pentru 2023
București. Foto: unsplash.com

Care este cea mai populară destinație de vacanță din lume

Însă, cea mai populară destinație de vacanță din lume rămâne, pentru cel de-al doilea an consecutiv, Dubai, Emiratele Arabe Unite, conform companiei americane de turism online TripAdvisor.

„Dubai rămâne un refugiu favorit al celebrităților și al influencerilor. Orașul de aur continuă să atragă turiști din întreaga lume care caută propria lor bucată de lux”, a arătat site-ul american de turism.

Londra, capitala Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, și-a păstrat „coroana” în Europa, dar a coborât pe locul trei la nivel global, după insula indoneziană Bali.

Alte destinații de vacanță aflate în top 10 sunt Cancun, Mexic; insula grecească Creta; orașul marocan Marrakech, Republica Dominicană și Istanbul. În ceea ce privește Europa, printre primele 10 destinații populare în rândul turiștilor se regăsesc Barcelona și Madrid, Florența, Lisabona și Edinburgh.

De ce refuză să mai cânte Angela Similea?
Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...