Destin trist. Soția pilotului submersibilului dispărut se trage din familia unor magnați morți pe Titanic

Raluca Alexe 22.06.2023, 13:15

Culmea destinului are loc chiar în această perioadă, când un submersibil plin cu magnați ai lumii a dispărut în adâncurile mării. Wendy Rush, soția pilotului submersibilului dispărut, este rudă cu unul dintre bogătașii morți în naufragiul vasului Titanic în 1912.

Soția pilotului dispărut, rudă îndepărtată cu o victimă a Titanicului

Au apărut informații interesante cu privire la persoanele dispărute în submersibilul plecat în căutarea epavei vasului Titanic. The New York Times a publicat povestea lui Wendy Rush, soția pilotului submersibilului și director executiv al OceanGate, Stockton Rush. Femeia este stră-strănepoata lui Isidor Straus și a soției sale, Ida, magnați ai comerțului și doi dintre cei mai bogați oameni care au murit în naufragiul din 1912.

Wendy Rush, născută Wendy Hollings Weil, s-a căsătorit cu Stockton Rush în 1986. Aceasta susține că a participat la trei expediții OceanGate la epava Titanicului, în ultimii doi ani. Ea este și directorul de comunicații al companiei și membru al consiliului de administrație a fundației caritabile deținută de OceanGate.

Wendy Rush este descendenta uneia dintre fiicele soților Straus, Minnie, care s-a căsătorit cu Dr. Richard Weil în 1905. Fiul lor, Richard Weil Jr., a fost mai târziu președinte al Macy’s New York, iar fiul său, dr. Richard Weil III, este tatăl lui Wendy Rush, potrivit lui Joan Adler, directorul executiv al Societății Istorice Straus.

Povestea soților Straus, rămași împreună până la final

Strămoșii lui Wendy Rush de pe Titanic au devenit cunoscuți nu doar datorită imperiului lor comercial, ci și poveștii lor de dragoste care a ținut până în ultima clipă. Cei doi au refuzat să își facă loc pe una dintre bărcile de salvare, în timp ce femeile și copiii așteptau să fie salvați de pe vas. Supraviețuitorii dezastrului își amintesc cum i-au văzut pe cei doi soți stând braț la braț pe puntea vasului, în timp ce acesta se scufunda.

O versiune mai romantică a poveștii soților Straus a fost imortalizată de regizorul James Cameron în filmul Titanic. Producția din 1997 îi înfățișează pe cei doi, mai în vârstă, stand întinși pe pat, îmbrățișați, în timp ce apele mării înghit vasul. Trupul lui Isidor Straus a fost găsit în mare la aproximativ două săptămâni de la scufundarea Titanicului. Rămășițele soției sale nu au fost, însă, găsite niciodată.

Și la momentul actual, echipele de căutare sunt în misiune pentru a găsi submersibilul dispărut duminică în timpul unei scufundări la epava Titanicului. În momentul dispariției, la bord se aflau cinci persoane: omul de afaceri britanic Hamish Harding, omul de afaceri britanic-pakistanez Shahzada Dawood și fiul său, Suleman, exploratorul francez Paul-Henry Nargeoet și Stockton Rush, directorul executiv al OceanGate, firma care a organizat scufundarea. Submersibilul a dispărut la circa o oră și 45 de minute de la scufundare.

Urmăriți Impact.ro și pe