Cine sunt turiștii din submarinul dispărut în Oceanul Atlantic. Au plătit bani grei să vadă epava Titanicului

Corina Oprea 20.06.2023, 10:09
Cine sunt turiștii din submarinul dispărut în Oceanul Atlantic. Au plătit bani grei să vadă epava Titanicului

Un submarin a fost folosit pentru a duce turiștii la epava Titanicului, dar a dispărut și nu este nici urmă de el. Compania privată Ocean Gate Expeditions şi Garda de Coastă din Boston spune că au început deja operațiunile de găsire a vasului și a persoanelor care se aflau la bordul acestuia. Cine sunt cei cinci turiști dați dispăruți.

Un submarin cu pasageri a fost dat dispărut

Un submersibil a fost dat dispărut, după ce s-a scufundat în Atlantic. Acesta avea la bord cinci turiști care au mers acolo pentru a vizita epava Titanicului, dar nici urmă de ei de când au plecat în expediție.

„Un mic submarin cu cinci persoane la bord a dispărut în proximitatea locului naufragiului Titanicului”, a declarat pentru publicaţia britanică The Guardian un purtător de cuvânt al Gărzii de Coastă din Boston.

OceanGate Expeditions este singura companie care deține un submersibil ce poate ajunge la epava Titanicului, care se află la circa 3.800 de metri adâncime în Atlantic. Compania spune că face eforturi pentru a aduce echipajul și turiștii în siguranță și a anunțat că primește ajutor și de la alte agenţii guvernamentale pentru operaţiunile de căutare şi salvare.

Cine sunt persoanele dispărute în Atlantic

La bordul navei se aflau cinci persoane care au plătit bani frumoși pentru a merge în această expediție. Unul dintre turiști este președintele Action Aviation, o companie de vânzări și operațiuni de aviație, Hamish Harding. Compania lui a confirmat această știre.

Chiar cu o zi înainte, a vorbit pe Facebook despre experiența pe care avea să o trăiască, precizând că va fi însoțit și de Paul Henry Nargeolet: pilot de submarin, care studiase epava Titanicului.

Publicația Sky News a confirmat că și directorul general al OceanGate Expeditions, Stockton Rush, se afla la bordul submarinului.

În expediția controversată au mai mers și doi pakistanezi, tată și fiu: Shahzada Dawood și Sulaiman Dawood. Familia celor doi a confirmat vestea și a precizat că nu pot lua legătura cu aceștia și informațiile privind starea lor sunt limitate.

„Suntem foarte recunoscători pentru îngrijorarea arătată de colegii și prietenii noștri și am dori să cerem tuturor să se roage pentru siguranța lor, acordând în același timp intimitatea familiei. Familia este bine îngrijită și se roagă lui Allah pentru întoarcerea în siguranță a membrilor familiei”, a scris familia.

Shahzada Dawood este administrator al Institutului SETI din California. De asemenea, Dawood este și vicepreședinte al Dawood Hercules Corporation, care face parte din Dawood Group.

Urmăriți Impact.ro și pe