Declarația zilei vine de la Ministrul Muncii. „Klaus Iohannis a început să gândească la fel ca un PSD-ist”. Explicația lui Marius Budăi

Ana Anitoiu 24.10.2022, 18:22
Declarația zilei vine de la Ministrul Muncii. „Klaus Iohannis a început să gândească la fel ca un PSD-ist”. Explicația lui Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat, luni, că președintele României, Klaus Iohannis, a început să gândească la fel ca un PSD-ist, în legătură cu creșterea pensiilor.

Ce explicație a dat Marius Budăi

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a adăugat că a văzut și alți membri ai Partidului Național Liberal care au început să gândească social-democrat. Oficialul a precizat că PSD a venit în coaliție cu o creștere de cel puțin 10 procente și că tot ce este peste acest nivel nu este decât în interesul cetățenilor.

„Eu mă bucur că amprenta PSD la guvernare a una puternică şi că discutăm cu toţii despre majorarea pensiilor. E un lucru bun.

Am venit cu cifrele pe masa coaliţiei, cu o creştere de cel puţin 10%, ceea ce este peste 10% nu este decât în interesul cetăţenilor dar nu vreau şi o să refuz să particip la o licitaţie de procente pe seama seniorilor României.

Eu nu îmi permit să îi mint şi nu îmi permit să licitez pe nevoia cetăţenilor români, mai ales a părinţilor şi bunicilor noştri, sub nicio formă”, a spus ministrul Muncii.

Marius Budăi a adăugat că anul trecut românii nu se confruntau cu crize profunde, cu o criză a energiei și un război la graniță și că „li se explica cum nu pot fi mărite pensiile”.

Declaratia zilei vine de la Ministrul Muncii. „Klaus Iohannis a inceput sa gandeasca la fel ca un PSD-ist”
Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Klaus Iohannis, despre majorarea pensiilor

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că ar trebui ca majorarea pensiilor să compenseze în bună măsură inflaţia ce a ajuns la peste 15%. Şeful statului a avansat un procent de majorare de până la 15%, precizând, însă, că nu știe dacă bugetul permite acest lucru.

De asemenea, Klaus Iohannis a spus atunci că este esențial să fie acordată o atenție specială pentru persoanele cu pensii mici, pentru că acolo apar cele mai mari probleme.

În plus, președintele Klaus Iohannis a spus că, la fel ca pensiile, și salariile trebuie să fie corelate cu inflația crescută, pentru că nu este corect ca populația să plătească prețul crizelor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...