Decizie importantă luată de Lidl România. Se dau bani în plus de la 1 martie

Ana Anitoiu 24.02.2021, 13:22
Decizie importantă luată de Lidl România. Se dau bani în plus de la 1 martie

Lidl România a luat o decizie importantă. Angajații lanțului de magazine au un motiv de bucurie. Retailerul german le dă bani în plus, de la data de 1 martie. Fiecare lucrător va începe să primească mai mulți bani, de la cel plătit cu cea mai mică sumă până la cel cu ani mulți de la angajare.

Câți bani li se dau în plus angajaților Lidl România, de la 1 martie

Mai exact, retailerul german Lidl a decis să crească salariile angajaților, de la data de 1 martie, astfel încât cel mai mic venit brut al unui vânzător va ajunge la peste 4.400 de lei, respectiv 2.700 de lei net, sumă ce include salariul, tichetele de masă, primele anuale de Paşte şi de Crăciun, precum şi alte tipuri de bonusuri şi sporuri, potrivit zf.ro.

Concret, este vorba despre o majorare de 200 de lei a salariului net, față de cea ce a fost făcută anul trecut, la 1 martie 2020. Atunci, salariile au fost crescute la aproximativ 2.500 lei net pe lună. După noua creștere salarială, de exemplu, venitul mediu brut al unui vânzător care a fost angajat în urmă cu patru ani va fi de cel puţin 5.100 de lei.

Decizie importanta luata de Lidl Romania. Se dau bani in plus de la 1 martie
Magazin Lidl

Lidl România extinde pachetul de beneficii pentru angajați

Dincolo de majorarea salariilor, Lidl a anunțat că va extinde pachetul de beneficii pentru angajați. Aceștia vor primi și alte tipuri de bonusuri. În plus, valoarea nominală a tichetelor de masă va crește la 20 de lei pe zi lucrătoare. Mai mult, sporul pentru zilele de weekend lucrate de către angajații din magazine și depozite va fi dublat.

Începând de anul trecut, angajații Lidl au și o asigurare de sănătate privată. Totodată, lucrătorii companiei au o asigurare de viață ce este valabilă peste tot în lume. Aceasta poate fi folosită în cazuri de accident, îmbolnăvire, dar și în alte cazuri speciale, inclusiv în cazul diagnosticării cu COVID-19. Pe lângă toate aceste beneficii, cei peste 9.000 de oameni care lucrează pentru acest retailer, în toate județele țării, au parte de un număr de zile de concediu ce a crescut progresiv, ajungând la un număr maxim de 27 de zile pe an. Lidl este unul dintre cei mai mari angajatori din țară.

Compania Lidl, surpriză pentru o parte dintre angajați

În luna ianuarie, compania Lidl și-a surprins o parte dintre angajați. Ca să se asigure că sunt în siguranță în timpul pandemiei de coronavirus, gigantul le-a oferit bani unora dintre lucrătorii care se vaccinează. Anunțul a fost valabil, însă, doar pentru persoanele care lucrează în magazine din Statele Unite ale Americii.

Astfel, până la acel moment, Lidl a fost compania care a oferit cea mai mare compensație pentru angajații săi, în comparație cu ceilalți retaileri. Firme precum Aldi, Dollar General Corp şi Instacart au introdus anterior măsuri similare, dar au pus la bătaie sume mai mici decât retailerul german, care i-a dat o sumă de bani considerabilă fiecărui angajat care s-a vaccinat împotriva noului coronavirus, contribuind, astfel, la limitarea răspândirii bolii COVID-19. Mai multe detalii, AICI!

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...