Ce salarii sunt la Lidl în Germania, ”țara-mamă” a gigantului lanț de magazine

Daria Petrescu 05.02.2021, 20:20
Ce salarii sunt la Lidl în Germania, ”țara-mamă” a gigantului lanț de magazine

Lidl este cel mai mare lanț de magazine, fondat în Germania. Compania s-a extins mult și în România, în ultimii ani, însă salariile angajaților din țara noastră nu sunt tocmai cele dorite. Puțini sunt însă cei care știu, cât câșigă un angajat în Germania, ”țara-mamă” a gigantului lanț de magazine. Iată ce venit ai avea lunar, în cazul în care vrei să lucrezi în companie, peste hotare, dar și cât primești dacă vrei să intri în echipa din Lidl România.

Ce salarii sunt la Lidl în Germania

Potrivit site-ului glassdoor.com, un angajat Lidl care lucrează la casa de marcat în Germania, primește la sfarșitul lunii 1282 euro. Există și sporuri, iar fiecare minut care depășește programul zilnic, este plătit.

Salarii mai mari găsești în orașele mari, cum ar fi  Berlin, Frankfurt, Koln, Hamburg sau Munchen. Salariile scad în orașele mai mici.

Un angajat Lidl in Romania are un venit mediu de cel putin 2.199 de lei brut (1.568 de lei net). În Germania este mult mai avantajos să lucrezi în această companie.

Un lucrător comercial sau un lucrător din depozitele Lidl poate ajun­ge la un salariu de 2.999 de lei brut. În această sumă se include și tichetele de masă. Astfel că, grupul german Lidl platește printre cele mai mari salarii din retailul alimentar autohton, potrivit datelor furnizate de ZF.ro.

În România sunt 4000 de angajați în compania Lidl

De altfel, nemții au fost mereu printre cei mai deschiși in ceea ce priveşte salariile minime sau medii din companie.

În Germania ai parte de creșteri salariale regulat și zile de concediu adiționale. De asemenea, fiecare minut lucrat peste program se plătește. Un salariat are 21 de zile de concediu, în primul an calendaristic.  În cel de-al doilea ajunge la 23 de zile, iar in cel de-al treilea la 25.

Mai mult, anterior oficialii Lidl spuneau cq un vanzator al unui magazin al lantului din Bucuresti castiga cu pana la 30% mai mult decat un angajat pe aceeasi pozitie intr-un mic oras de provicie.

În România sunt 4000 de angajați în compania Lidl. Compania oferă un pachet salarial în trepte.

Cât câștigă un salariat Lidl în România

În primăvara anului trecut salariații au primit lefurile mărite. Cel mai mic venit brut oferit de retailer a ajuns la 4.000 de lei, adică 2.500 de lei net pe lună. Până în luna martie, cel mai mic salariu net era de 2.180, potrivit Economica.net.

Sporuri primite de angajați Lidl

Din păcate, anul trecut a fost unul greu pentru angajații din companie, în plină pandemie de coronavirus. Mulți dintre aceștia au fost trimiși în șomaj tehnic.

Salariile au rămas și ele la același nivel ca înainte de pandemie, în multe domenii de activitate. Iată ce salarii încasează angajații Lidl, în România.

Lidl a decis să introducă și o serie de beneficii noi pentru angajații săi:

– o zi liberă cu ocazia zilei de nașter

-o zi suplimentară de concediu pentru cei care au o vechime mai mare de cinci ani în companie

– creșteri ale sporurilor speciale

-pentru angajații care lucrează în zi de sărbătoare legală, Lidl a dublat sporul.

În România compania Lidl a ajuns la peste 260 de supermarket-uri și cinci centre logistice, unde lucrează peste 7.500 de angajați.

 

Urmăriți Impact.ro și pe