Decizia luată de Vladimir Putin în legătură cu Europa. Liderul rus a spus clar care sunt planurile Rusiei

Ioana Bucur 04.07.2021, 12:16
Decizia luată de Vladimir Putin în legătură cu Europa. Liderul rus a spus clar care sunt planurile Rusiei

În contextul tensiunilor recente și chiar a unor ipoteze despre un al Treilea Război Mondial, a fost anunțată decizia luată de Vladimir Putin în legătură cu Europa. Liderul rus a spus clar care sunt planurile Rusiei.

Decizia luată de Vladimir Putin în legătură cu Europa

Vladimir Putin a avut, vineri, o discuție telefonică cu președintele francez Emmanuel Macron. În urma dialogului, reprezentanți de la Kremlin au transmis că cei doi lideri și-au propus să îmbunătățească relațiile dintre Rusia și Europa.

Revenirea la „un dialog normal și respectuos”, spune Kremlinul, va putea fi posibilă doar prin colaborarea în probleme urgente precum securitatea cibernetică, combaterea teorrismului global și protecția mediului.

Putin și Macron au atins și un subiect sensibil, conflictul din estul Ucrainei, despre care s-au declarat pregătiți pentru discuţii ulterioare pentru a pune în aplicare obiectivele planului de pace de la Minsk din 2015.

Decizia luată de Vladimir Putin în legătură cu Europa
Vladimir Putin

Putin a luat foc după conflictul cu britanicii: „Ar fi greu de imaginat că lumea ar fi intrat în al Treilea Război Mondial”

Vladimir Putin a făcut recent o serie de declarații alarmante. Președintele rus a acuzat Statele Unite ale Americii că ar fi implicate în incidentul din Marea Neagră vizând distrugătorul britanic HMS Defender.

Pe 23 iunie, autoritățile din Rusia anunțau că au fost trase focuri de avertisment împotriva distrugătorului HMS Defender, cu scopul de a-l obliga să părăsească ceea ce Moscova consideră ape teritoriale, în largul Peninsulei ucrainene Crimeea, pe care a anexat-o în 2014. Britanicii au negat faptul că nava ar fi fost vizată de tiruri, transmițând că vasul făcea „o trecere inofensivă prin apele teritoriale ucrainiene”.

„Este vorba despre o provocare. De ce să faceţi asta? Pentru a arăta că nu recunoaşteţi (anexarea) Crimeei? Să nu o recunoaşteţi, dar de ce provocaţi?

Chiar dacă am fi scufundat această navă, ar fi greu de imaginat că lumea ar fi intrat în al Treilea Război Mondial. Lumea ştie că n-ar ieşi victorioasă fin acest război”, a spus Vladimir Putin.

Autoritățile ruse par că au început un război împotriva giganților IT din Occident. Rusia își dorește să aibă monopol asupra internetului și să depindă cât mai puțin de companiile străine. Vladimir Putin a dat o lege controversată prin care Guvernul ar putea să oblige marile companii IT din lume să deschidă filiale în Rusia, se arată într-un document publicat de site-ul informațiilor juridice guvernamentale.

Deputatul Anton Gorelkin, reprezentant al partidului de guvernământ Rusia Unită în Duma de Stat (camera inferioră rusă), a declarat că sub incidența acestei noi legi intră Facebook, Instagram, WhatsApp, Twitter, TikTok, serviciul de publicitate Google AdWords şi YouTube, Viber, Telegram, precum şi serviciile de jocuri Steam, deținut de Valve Corporation, dar şi World of Tanks, deținut de compania Wargaming, conform Agerpres.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...