Vladimir Putin a vorbit, în premieră, despre un succesor la conducerea Rusiei. A dat de înțeles că alegerea e a lui

Badea Violeta 01.07.2021, 18:11
Vladimir Putin a vorbit, în premieră, despre un succesor la conducerea Rusiei. A dat de înțeles că alegerea e a lui

Regimul lui Vladimir Putin se apropie de sfârșit? Nu există încă un răspuns la această întrebare. Cert este că liderul de la Kremlin a vorbit, în premieră, despre un succesor la conducerea Rusiei. A dat de înțeles că alegerea e a lui!

Vladimir Putin a vorbit, în premieră, despre un succesor la conducerea Rusiei

Vladimir Putin, în vârstă de 68 de ani, conduce Rusia încă din anul 2000. Acesta a ocupat funcția de premier, apoi de președinte, mandatul actual se încheie abia în anul 2024. Chiar dacă mai sunt trei ani până atunci, mulți alegători se întreabă facă liderul de la Kremlin își mai dorește să fie președintele Federației Ruse și după ce se încheie acest termen.

Ca să nu mai fie întrebat de fiecare dată, Vladimir Putin s-a gândit să lămurească acest aspect și le-a transmis rușilor că va veni vremea să desemneze un posibil succesor pentru funcția de președinte, dar totul se va întâmpla cu o singură condiție. Actualul președinte își dorește ca alegerea să fie exclusiv a votanților. Toate declarațiile sale legate de acest subiect sunt interpretate ca indicii care să arate dacă vrea să-și prelungească șederea la Kremlin sau nu.

„Va veni vremea când, sper, voi putea să spun că o persoană sau alta este demna, în opinia mea, să conducă o țară minunată ca Rusia, patria noastră”, a declarat Vladimir Putin.

Vladimir Putin a vorbit, in premiera, despre un succesor la conducerea Rusiei
Vladimir Putin a vorbit, in premiera, despre un succesor la conducerea Rusiei

A dat de înțeles că alegerea e a lui

Rusia se pregătește de alegerile parlamentare care vor avea loc în luna septembrie, iar rezultatul poate arăta cine are șanse mai mari la alegerile prezidențiale care vor avea loc în anul 2024. Politicianul rus a făcut mai multe precizări cu ocazia sesiunii anuale de întrebări și răspunsuri care este găzduită de televiziunea de stat. După ce Putin a făcut aceste declarații, analiștii au venit cu o concluzie.

„Este un semnal. Va exista un succesor”, a afirmat Alexei Chesnakov, analist politic care a lucrat în administrația prezidențială.

Vladimir Putin spunea într-un interviu acordat canalului de televiziune american NBC că este de acord să sprijine pe cineva care este fidel ţării chiar dacă este critic faţă de preşedinte. De asemenea, liderul de la Kremlin spunea că Rusia nu se va prăbuși chiar dacă nu va mai fi el preşedinte.

La finalul anului trecut, Vladimir Jirinovski, preşedintele Partidului Liberal Democrat, numea câțiva dintre posibilii succesori ai lui Putin: premierul Mihail Mişustin, ministrul apărării Serghei Şoigu, şeful Serviciului de Informaţii Externe, Serghei Narâşkin, fostul premier Dmitri Medvedev sau guvernatorul regiunii Tula, Aleksei Diumin.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...