Decizia luată de primarul Iaşiului în legătură cu pelerinajul de Sfânta Parascheva. Credincioşii se vor bucura

Badea Violeta 01.10.2021, 09:02
Decizia luată de primarul Iaşiului în legătură cu pelerinajul de Sfânta Parascheva. Credincioşii se vor bucura

Veste bună pentru credincioși. Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a anunțat că pelerinajul de Sfânta Parascheva va avea loc în luna octombrie. De asemenea, acesta a precizat că autoritățile nu vor să împiedice dreptul credincioşilor de a se închina la racla cu sfintele moaşte.

Pelerinajul de Sfânta Parascheva va avea loc

Anunț important pentru credincioși. Primarul Iașiului, Mihai Chirica, a anunțat că pelerinajul de Sfânta Parascheva se va desfășura în luna octombrie. Acesta a precizat că nu s-a stabilit modul de organizare, dar, cel mai probabil, accesul va fi permis doar pentru persoanele vaccinate.

„Dacă vom ajunge la concluzia că pelerinajul, într-o formă controlată împreună cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, se va face, se va face nu după buletin, ci după starea de sănătate, de vaccinare.

Ne vom sfătui cu Mitropolia Moldovei şi Bucovinei care deja ne-au solicitat sprijinul pentru a le asigura câteva sute de mii de litri de dezinfectanţi, câteva zeci de mii de măşti, pelerine de ploaie, dacă va fi cazul.

Pentru a nu aglomera zona centrală avem în vedere să organizăm mai multe puncte de vizionare a Sărbătorii religioase de pe 14 octombrie, astfel încât să nu depăşim numărul maxim prevăzut de lege prin asigurarea scaunelor necesare”, a spus Mihai Chirica într-o conferință de presă.

Pelerinajul de Sfanta Parascheva va avea loc
Pelerinajul de Sfanta Parascheva va avea loc

Ce se întâmplă cu Zilele Iașiului

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Mihai Chirica a vorbit și despre Zilele Iașiului. Edilul a precizat că nu se va mai ține niciun concert, iar o parte din târgurile propuse vor pica.

„Nu va mai fi concert pentru că nu vom putea organiza concert în care să încorsetăm doar 1.000 de spectatori într-un concert public.

Automat nici nu putem să creăm o bază de selecție atât de restrictivă încât să sortăm cetățenii Iașului până la limita de 1.000 pentru toți merită să se bucure de sărbătorile Iașului. Deci nu va fi concert. Probabil vor pica și o parte din târgurile pe care noi le-am propus în desfășurarea acestui eveniment.

Ne vom concentra în special spre evitarea pandemiei prin asigurarea măsurilor de protecție pentru cei care vor dori să participe la evenimentul religios care va fi mult mai judicios organizat pe spații despărțite unele de altele, cu panouri video pe care vrem să le punem la dispoziție, cu fluxuri de circulație, fără să intre în contact un flux cu celălalt și altele, astfel încât sărbătorile să nu treacă cum au trecut anul trecut.”, a mai adăugat primarul Iașiului.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...