ÎPS Teodosie îl critică pe purtătorul de cuvânt BOR pentru declaraţiile despre vaccinare. “Murim când vrea Dumnezu”

Nicu Stan 04.05.2021, 13:29
ÎPS Teodosie îl critică pe purtătorul de cuvânt BOR pentru declaraţiile despre vaccinare. “Murim când vrea Dumnezu”

ÎPS Teodosie îl critică pe purtătorul de cuvânt BOR pentru declaraţiile despre vaccinare. Înalta față bisericească spune că murim când vrea Dumnezeu, nu când vor medicii.

ÎPS Teodosie nu este de acord cu implicarea Bisericii în campania de vaccinare. ”Mai mare protecţie ca a lui Dumnezeu nu putem avea”

ÎPS Teodosie l-a criticat pe purtătorul de cuvânt BOR, Vasile Bănescu, pentru declaraţiile despre vaccinare. Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a criticat modul în care s-a implicat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, în campania de vaccinare anti-coronavirus, spunând că ”e treaba medicilor să se implice, noi nu ne amestecam”.

”Hristos este doctorul suprem, iar cel care comentează este un laic care nu poate să înţeleagă ce trăieşte un slujitor care are grijă de păstoriții săi. Am citit (ce-a spus) şi m-am mirat. Mi-a fost student, dar vrând să dea răspunsuri de tot felul, se încurca în ele”, a spus Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvant al BOR
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvant al BOR

Omul moare când vrea Dumnezeu, nu când vrea medicul

Întrebat dacă este necesară implicarea preoților în a-i convinge pe oameni să se vaccineze, după ce Biserica a fost chemată să sprijine campania de vaccinare, ÎPS Teodosie s-a referit la Sfântul Vasile cel Mare și a spus că acesta ”nu a murit când a vrut medicul, ci când a vrut Dumnezeu”.

”E treaba medicilor să se implice, noi nu ne amestecăm. Avem mulți medici. Sunt și medici care sunt împotrivă. Noi ce să înțelegem? Spun că nu este ideal vaccinul. Noi nu ne amestecăm. Nu vorbim despre aceste adevăruri care nu sunt sigure (…) Mai mare protecţie ca a lui Dumnezeu nu putem avea.(…) Avem din viața Sfântului Vasile cel Mare, un medic iscusit îi spunea că e moarte, nu a murit când a vrut medicul, ci când a vrut Dumnezeu. S-a rugat la Dumnezeu și i-a împlinit planul pe care îl avea. Să nu amestecăm lucrurile”, a declarat ÎPS Teodosie, luni, la Antena 3.

Ce a spus purtătorul BOR, Vasile Bănescu

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat la Digi 24 că vaccinarea anti-coronavirus, care este un act medical, nu trebuie comparată cu Sfânta Împărtășanie, care ține de latura spirituală.

”Mă gândeam la un joc de cuvinte nefericit pe care îl fac unii declarați zgomotos antivacciniști din rândul clerului, oameni care spun că nu ne trebuie vaccin pentru că vaccinul autentic și cel mai bun este Sfânta Împărtășanie. Când am auzit asta m-am cutremurat. Nu pentru că Sfânta Împărtășanie nu ar fi lucrul cel mai sfânt din viața noastră, a creștinilor, ci pentru că e comparat acest lucru, cel mai sfânt, trupul și sângele lui Cristos, cu un vaccin.

Iisus nu poate fi comparat cu un vaccin

Mi se pare că acești oameni nu doar că se înșală profund, dar comit, fără să-și dea seama probabil, un fel de sacrilegiu. Pentru că a-l compara pe Cristos cu un vaccin este ceva sacrileg. Este total nedrept să arunci în spațiul public astfel de cuvinte, amestecând planurile – voit sau nu – comparând un act medical cu un act prin excelență spiritual, amestecându-le și trăgând concluzia, tu, ca înțelept autoimprovizat, că ai găsit leacul la orice și că nu ai nevoie de nimic altceva”, a spus Vasile Bănescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI