De unde are bani Crin Antonescu după ce a ieșit din politică. Nu a declarat niciun venit timp de cinci ani

Iancu Andreea, Alexandra Chiric 31.05.2021, 08:08
De unde are bani Crin Antonescu după ce a ieșit din politică. Nu a declarat niciun venit timp de cinci ani

Crin Antonescu era, în urmă cu mai mulți ani, unul dintre politicienii care ar fi putut ajunge în fruntea țării, în funcția de președinte al României. Totuși, cel care a deținut interimatul la Palatul Cotroceni preț de o lună și jumătate, în perioada suspendării din funcția a lui Traian Băsescu, s-a retras de pe scena politică în urmă cu aproximativ cinci ani. De atunci, nimeni nu știe de unde are bani Crin Antonescu pentru a-și întreține familia. Recent însă, declarația de avere a soției a dezvăluit sursele de venit ale fostului candidat la președinție.

De unde are bani Crin Antonescu, după ieșirea din politică

Cariera politică a lui Crin Antonescu, astăzi în vârstă de 61 de ani, atingea apogeul în anul 2012, când acesta a deținut funcția de președinte interimar al României, pentru numai o lună și jumătate, în perioada în care Traian Băsescu fusese suspendat din funcția de șef al Statului. Ulterior, politicianul s-a retras din lumina reflectoarelor și a ales să dispară din viața politică, în 2016, când i s-a încheiat mandatul de senator. De atunci, mulți se întreabă de unde are bani Crin Antonescu, de vreme ce, timp de cinci ani de zile, nu a mai completat venitul său în declarația de avere.

După ce a decis să nu mai candideze pentru nicio funcție publică, alegând să se retragă inclusiv de la catedră, acolo unde activa ca profesor de istorie, pare că fostul politician a rămas fără bani. Conform informațiilor din declarațiile de avere ale soției sale, deputatul european Adina Vălean, Crin Antonescu nu a mai încasat niciun venit din anul 2016. Ultima sumă menționată a fost indemnizația de senator, în valoare de 62.651 lei pe an. Ulterior, până în anul 2020, soția lui Crin Antonescu nu a mai completat nicio sumă în dreptul veniturilor realizate de fostul politician, la depunerea declarației de avere.

De unde are bani Crin Antonescu, după retragerea din politică
Crin Antonescu și soția sa, Adina Vălean

Cu ce se ocupă, totuși, fostul președinte interimar al României

Deși mulți s-ar fi așteptat ca lipsa veniturilor să însemne automat probleme financiare în familia lui Crin Antonescu, cea mai recentă declarație de avere a soției sale relevă contrariul. Se pare că funcția deținută în Parlamentul European i-a adus un salariu cumulat de aproximativ 200.000 de euro. De asemenea, averea familiei dispune de trei imobile și un teren de 4.000 mp în Prahova, alături de trei mașini și bijuterii care valorează 18.000 de euro. Totodată, Crin Antonescu figurează ca având și un credit de 120.000 de euro pe care urmează să îl lichideze în acest an.

Cel care a fost președinte al Partidului Național Liberal în perioada 2009 – 2014 și președinte al Senatului României între 2012 și 2014 ar fi ales să se retragă din viața publică din pricina unui dosar la DNA. Gurile rele spun că un om de afaceri controversat i-ar fi vândut lui Antonescu un apartament într-un complex rezidențial în schimbul unei sume preferențiale de bani. Ulterior, acesta l-ar fi denunțat pe Crin Antonescu la DNA, iar acesta din urmă a preferat să nu facă prea multă vâlvă și să se retragă pentru a evita un scandal care ar fi implicat și procurorii.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI