De ce să pui cola în aluatul pentru şniţele. Trucul pe care îl vei recomanda tuturor

Iancu Andreea, Camelia Moldoveanu 24.06.2021, 17:54
De ce să pui cola în aluatul pentru şniţele. Trucul pe care îl vei recomanda tuturor

Nu toată lumea are abilități de bucătar, însă oricine poate încerca să gătească și chiar să și reușească obținerea unor preparate savuroase. Deși sunt unele dintre cele mai simple feluri de mâncare, șnițelele cu adevărat gustoase pot fi obținute dacă pui cola în aluatul pe care urmează să îl adaugi peste fiecare bucată de carne. Trucul, recomandat de unii bucătari, va transforma șnițelele într-un preparat cu o savoare aparte, conferindu-i o textură de neegalat.

De ce să pui cola în aluatul pentru șnițele. Folosește trucul data viitoare când pregătești acest fel de mâncare

Nu de puține ori se întâmplă să te confrunți cu probleme în bucătărie. În timp ce unele preparate sunt mai laborioase și necesită o atenție sporită în timpul pregătirii, altele sunt extrem de simple. Pentru a ieși totuși din zona de confort, poți încerca un truc care promite să confere o savoare neașteptată unuia dintre cele mai îndrăgite preparate. Întreaga familie, de la mic la mare, adoră șnițelele însă puțini știu ce se întâmplă dacă pui cola în aluatul pentru acestea. Trucul este utilizat în multe bucătării și dezvăluie o altă latură a preparatului.

Bucățile de carne de pui, porc sau vită se trec printr-un amestec de făină, ou și pesmet și se prăjesc în ulei încins. Totuși, rețeta clasică, pe care majoritatea gospodinelor o cunosc, poate fi îmbunătățită dacă alegi să pui cola în aluatul pentru șnițele. Deși mulți nu recomandă consumul băuturii acidulate, se pare că aceasta poate face minuni atunci când este utilizată la un fel de mâncare. Astfel vei obține un aluat pufos și aerat, șnițelele fiind gata mai repede. De asemenea, ingredientul minune va face ca bucățile de carne să nu mai absoarbă la fel de mult ulei, o altă problemă cu care se confruntă unele gospodine.

De ce să pui cola în aluatul pentru șnițele
Pregătește șnițele delicioase cu ajutorul trucului cu cola

Cum prepari șnițele savuroase, ca al restaurant

Pentru început, asigură-te că uleiul este bine încins. Dacă observi că acesta conține unele impurități, ar fi indicat să îl înlocuiești, pentru a nu-ți afecta starea de sănătate. Cele mai indicate tipuri de ulei pentru gătit sunt uleiul de germeni de porumb sau uleiul de palmier de cea mai bună calitate. Acestea au un punct ridicat de temperatură, astfel că sunt ideale pentru prăjit.

Cât timpul uleiul se încinge în tigaie, spală bucățile de carne, feliază-le în bucăți potrivite și folosește trucul pe bază de cola pentru aluat. Treci fiecare dintre bucățile de carne, pe rând, prin ingredientul minune, făină, ouă și pesmet și pune-le la prăjit în tigaie. După ce șnițelele s-au rumenit pe fiecare parte, le poți scoate pe un prosop de hârtie pentru a elimina surplusul de ulei. Servește-le proaspete alături de un sos delicios și o salată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...