A pus cola într-o tigaie arsă. După câteva minute, a observat ceva neaşteptat

Ana Ionescu 15.06.2021, 14:38
A pus cola într-o tigaie arsă. După câteva minute, a observat ceva neaşteptat

Unul dintre cele mai mari coșmaruri ale gospodinele este arsura de pe oalele în care gătesc. Este aproape inevitabil ca vasele pe care le folosim în bucătărie să nu se deterioreze în timp. Există însă un truc care poate face o tigaie arsă ca nouă.

Ce se întâmplă dacă pui cola într-o tigaie pe care s-a prins mâncarea

Coca Cola poate face minuni pentru vasele arse. Folosită într-un anumit fel, această băutură răcoritoare te poate ajuta să cureți super ușor chiar și cele mai dificile pete de arsură ramase pe oale sau tigăi. Toarnă puţină cola pe fundul vasului în care ai gătit și las-o să acționeze câteva minute. După aceea spal-o normal cu detergent de vase și vei rămâne surprinsă cât de ușor se elimină arsura de pe tigăi sau orice alt vas pe care s-a prins mâncarea. Chiar face minuni și sigur vei împărtăși acest truc și prietenilor tăi.

De asemenea, cola sau alte sucuri carbogazoase pot fi foarte eficiente pentru curățarea vasului de toaletă. Toarnă un pahar cu cola în el și apoi clătește cu apă fierbinte. Vei vedea că vasul de toaletă va rămâne imaculat, cu un minim de efort.

A pus cola intr-o tigaie arsa. Dupa cateva minute, a observat ceva neasteptat
Cola te poate ajuta sa scapi si de guma lipita pe par

Ce mai poți curăţa cu cola

Dacă hainele tale au fost pătate cu grăsime, poți apela cu încredere tot la cola. Toarnă o doză de suc în recipientul în care pui detergent în mașina de spălat și poți spune adio celor mai dificile pete, precum urme de ruj, ulei sau grăsime. În cazul în care guma ți s-a prins în păr, umple un vas cu cola și înmoaie părul lipicios. Vei vedea cât de ușor scapi de această problemă. După ce ai eliminat guma, ai grija să speli părul normal, cu șampon.

Petele de rugină din cadă nu rezistă nici ele în faţa acestei băuturi carbogazoase, care face minuni. Înmoaie un burete abraziv în puțină Coca Cola și apoi șterge acea rugină. De asemenea, pentru a avea oglinzi perfect curate, fără nicio urmă, poți să le ștergi cu un șervețel de hârtie înmuiat în cola. Nu uita însă să clătești cu apă ulterior, astfel încât aceste suprafețe să nu rămână lipicioase.

Dezghețarea unui parbriz în timpul iernii poate fi un coșmar pentru șoferi. Cu puţină cola însă, munca ta nu va mai fi atât de dificilă. Toarnă o doză de suc peste prabrizul înghețat, lasă-l să acționeze câteva minute, apoi se va curaţa super ușor, căci sucul va topi rapid gheaţa.

Urmăriți Impact.ro și pe