De ce să pui bicarbonat de sodiu când fierbi ouă. Motivul e genial

Ioana Bucur 05.11.2021, 17:23
De ce să pui bicarbonat de sodiu când fierbi ouă. Motivul e genial

Ce poate fi mai ușor de pus pe masă la micul dejun decât un ou fiert? Da, se prepară simplu, dar adevărata provocare vine abia după ce le iei de pe foc. Iată de ce este recomandat să pui bicarbonat de sodiu când fierbi ouă.

Trucul de neratat pentru un mic dejun ca la carte

Utilizările bicarbonatului de sodiu par nesfârșite. Când vine vorba de gătit, este unul dintre așii din mâneca bucătarilor profesioniști și celor mai iscusite gospodine.

Știm prea bine cât de ușor este să faci un ou fiert. Nu trebuie decât să alegi cât de tare îți dorești să fie gălbenușul și îl lași la fiert câteva minute. Adevărata provocare vine abia în momentul în care trebuie să îndepărtăm coaja. O problemă ce ar putea deveni istorie, cu ajutorul unui truc simplu.

Cine ar fi bănuit că ar trebui să pui bicarbonat de sodiu când fierbi ouă, ca să le poți decoji fără bătăi de cap? Tot ce trebuie să faci este să pui o linguriță din pulberea albă în vasul în care fierbi ouăle, când apa începe să clocotească.

Un alt factor ce influențează modul în care se va desprinde coaja de albuș este prospețimea oului. Dacă este mai vechi de șapte zile, se va fierbe și decoji mai greu.

Poți afla dacă ai luat ouă proaspete în doar câteva secunde. Tot ce trebuie să faci este să le pui într-un vas cu apă. Dacă se scufundă, înseamnă că sunt proaspete, dacă rămân la suprafață înseamnă că sunt aproape de termenul de expirare. Pentru a evita să se spargă, e bine să încălziți ouăle înainte de a la fierbe.

De ce să pui bicarbonat de sodiu când fierbi ouă. Motivul e genial

Trucul ce elimină lacrimile din bucătărie

Un alt truc simplu ce are efecte uimitoare și care ne va face, cu siguranță, viața mai ușoară: pune ceapa în congelator pentru zece minute, înainte de a o curăța și toca.

Dacă vinul pe care îl ai acasă începe să își schimbe gustul și să devină mai acru, nu trebuie să îl arunci. Încearcă să pui câtea stafide în sticlă, iar problema se va rezolva imediat.

Dacă nu mai vrei ca sarea să se întărească în recipientul în care este păstrată, pune câteva boabe de orez în solniță.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...