Cum îţi dai seama că ouăle s-au învechit. E metoda gospodinelor de la ţară

Nicu Stan 12.09.2021, 08:47
Cum îţi dai seama că ouăle s-au învechit. E metoda gospodinelor de la ţară

Cum îţi dai seama că ouăle s-au învechit. Așa procedează gospodinele de la țară pentru a vedea dacă ouăle au expirat. Se știe că ouăle expirate pot provoca reacții nefericite persoanelor care le mănâncă. Astfel, în câteva clipe, cât durează verificarea unui ou, puteți evita un drum la spital.

Cum verifici dacă ouăle din frigider mai sunt bune de mâncat. Cum fac asta oamenii de la țară

Există un secret pentru a verifica ouăle dacă mai sunt bune de consumat, în contextul în care acestea sunt folosite intens în bucătăria românească, fie la micul dejun, fie ca fel principal, fie că sunt folosite la prăjituri.

Astfel, gospodinele de la țară au o metodă pe cât de simplă pe atât de eficientă pentru a vedea dacă ouăle sunt stricate. Astfel, înainte de a arunca ouăle pe motiv că au expirat, verificați cu metoda gospodinelor dacă mai sunt bune de consumat.

Ouale, alimentul aproape perfect
Ouale, alimentul aproape perfect

Cum verifici dacă ouăle sunt expirate

Tot ce trebuie să faceți este să puneți apă într-un recipient și să introduceți ouăle rând pe rând. Ouăle care se ridică la suprafața apei, acelea care plutesc, trebuie aruncate întrucât sunt stricate. Metoda gospodinelor de la țară nu dă greș niciodată.

Ouăle reprezintă o sursă excelentă de vitamine, inclusiv colină și seleniu. De asemenea, ouăle sunt și una dintre puținele surse alimentare care conțin atât de benefica vitamina D. Și cu cele 6 grame de proteine ​​într-un singur ou, cu siguranță acestea sunt un superaliment.

Ce îți arată agitarea unui ou

Pe de altă parte, agitarea unui ou poate ajuta la determinarea fermității interne, arătând cât de proaspăt este. Prin mișcarea unui ou înainte și înapoi pentru a verifica interiorul lui, se va vedea clar dacă un ou a început să se învechească sau dacă aerul a pătruns în interiorul lui.

Astfel, un ou care se clatină indică faptul că s-au format mai multe buzunare de aer în el, care se scurg prin învelișul exterior. De asemenea, un ou ferm se va mișca foarte puțin la interior atunci când este zgâlțâit, asta arătând că este un ou foarte proaspăt.

Oul, alimentul aproape perfect

”Natura a reușit să concentreze în ou tot ce e mai bun la capitolul nutriție. Un ou are 50g și doar 80 calorii. Cu toate astea oul este campion când vine vorba de sațietate (satură mai mult decât orice aliment ) și de calitatea proteinelor (conține proteine etalon).
Nu există proteine cu o valoare biologică mai mare și cu un coeficient de utilizare mai înalt, decât cele din ou. Dacă ar fi considerăm 100 indicele maxim de utilizare al proteinelor, oul are valoare biologică de 93,7 în timp ce valoarea pentru lapte este 84,5, pentru pește 76 și 74 pentru carnea de vită.

Proteinele sunt concentrate în albuș și nu pot fi digerate în stare crudă, albușul trebuie obligatoriu să fie gătit! Cat despre galbenuș, el conține grăsimi esențiale în dezvoltarea și funcționarea creierului și fosfolipide vitale pentru orice celulă. În plus are vitaminele liposolubile A și D, toate vitaminele din grupul B (inclusiv B12) și toate mineralele esențiale pentru funcționarea organismului. Dacă ar avea și glucide/fibre, oul ar fi alimentul perfect”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

Urmăriți Impact.ro și pe