Cum se prăjesc corect ouăle. Greşeala pe care o fac toate gospodinele fără să îşi dea seama

Antonia Iacobescu 14.08.2021, 09:25
Cum se prăjesc corect ouăle. Greşeala pe care o fac toate gospodinele fără să îşi dea seama

Ouăle sunt folosite de toată lumea în bucătărie, mai ales la micul dejun. Cei mai mulți preferă să le mănânce prăjite, însă pot fi consumate fiarte sau sub formă de omletă. Dar câți dintre noi știm, cu adevărat, cum să prăjim corect ouăle?

Ouăle reprezintă alegerea ideală pentru un mic dejun copios, mai ales că ele conțin vitamine și minerale atât de benefice pentru organism.

În plus, conțin proteina care poate fi găsită în natură: albumina. Pentru a beneficia cât mai mult de proprietățile oului, este musai să știm cum să-l prăjim corect. Mai jos regăsim o serie de sfaturi pentru a evita greșelile atunci când le gătești.

Nu sparge ouăle de la distanță mare

Pentru cei cărora le place gălbenușul, este esențial să spargă oul cu grijă și delicatețe de la o distanță mică față de tigaie. Astfel, bucățile din coajă nu vor cădea în tigaie, iar gălbenușurile nu vor deveni tari. Ele vor rămâne extrem de moi.

Nu da focul tare

Pentru a obține un gălbenuș moale, e de preferat să gătiți ouăle la o temperatură mică și să folosiți un capac la tigaie. Dacă dați focul mare la aragaz, ouăle se vor arde și își vor pierde gustul și savoarea.

Nu lăsați ouăle mult pe foc

Sunt persoane care adoră ouăle bine făcute, însă experții susțin că nu este bine să întoarcem ouăle pe ambele părți pentru a se prăji mai bine. Nici nu este bine să ținem ouăle pe foc minute în șir, pentru că acestea vor avea un gust de arsură.

Pune suficient ulei în tigaie

Este necesar să folosim ulei suficient în tigaie pentru ca ouăle să nu se lipească între ele sau să rămână crude deasupra. Gospodinele trebuie să folosească o cantitate optimă de ulei pentru a putea desprinde ușor ouăle din tigaie.

Sursa: perfecte.ro.