De ce să nu mai arunci saramura din borcanul cu măsline. Trucul e genial, cu adevărat

Stan Filon 14.08.2023, 20:26
De ce să nu mai arunci saramura din borcanul cu măsline. Trucul e genial, cu adevărat

Saramura din borcanul cu măsline nu trebuie aruncată niciodată, deoarece aproape că poți face minuni cu ea! Este un lichid care te poate ajuta foarte mult în bucătărie, după cum vei vedea în rândurile de mai jos.

De ce să nu mai arunci saramura din borcanul cu măsline

Măslinele sunt preferatele multor român. Acestea nu lipsesc din frigider, însă multe gospodine obișnuiesc să arunce saramura din borcan, după ce măslinele au fost consumate. Mare greșeală! Această saramură se poate transforma într-un adevărat ajutor în bucătărie. Citește și Uită de bicarbonatul de sodiu! Produsul mai ieftin de 1 leu care curăță suprafețele pline de grăsime din bucătărie

După cum se știe, măslinele sunt îndrăgite în lumea întreagă de mii și mii de ani. Sunt bogate în vitamine și antioxidanți și au zeci de beneficii pentru sănătate. Consumate din cele mai vechi timpuri, măslinele sunt bogate din punct de vedere nutritiv, fiind considerate una dintre minunile naturii.

De ce sa nu mai arunci saramura din borcanul cu masline
De ce sa nu mai arunci saramura din borcanul cu masline

Măslinele, o minune a naturii

Sunt foarte bogate în vitamina E și în alți antioxidanți puternici. Studiile arată că acestea sunt bune pentru inimă și pot proteja împotriva osteoporozei și a formării celulelor cancerigene. De asemenea, măslinele furnizează cantități importante de calciu, cupru, fier, mangan și zinc. Mai mult decât atât, sunt surse alimentare prețioase al complexului de vitamine B (niacina, colina și acid pantotenic).

Măslinele au si un efect stimulativ pentru sistemul digestiv, fiind recomandate pentru consum în cazul constipației. Cu toate acestea, excesul de măsline poate fi, însă, periculos pentru persoanele care suferă de obezitate sau hipertensiune arterială. Citește și Cât griș se pune la găluște, de fapt. Așa vor ieși foarte pufoase și gustoase

Luptă cu obezitatea

Au un indice glicemic mic (15), precum în cazul legumelor crucifere, al cepei sau al ciupercilor. Această caracteristică nutrițională este importantă pentru prevenirea îngrășării, deoarece menține nivelului de zahăr în sânge la un nivel scăzut.

Puțini știu, dar și saramura din borcanul de măsline poate fi folosită. Aceasta poate înlocui cu succes un sos după care cei tineri, mai ales, se dau în vânt. Mai exact, saramura din borcanul cu măsline poate fi folosită în locul sosului de soia, deoarece are multă sare, deci gustul va fi aproape identic.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...