Multe gospodine nu știu exact cât griș se pune la găluște. Acest aspect este unul foarte important și poate face diferența dintre o supă de găluște banală și una de senzație.
Supa cu găluște este o adevărată delicatesă și mulți români se dau în vânt după ea. Găluștele trebuie să aibă compoziția perfectă. Să fie aerate, pufoase, moi și delicioase. Cu toate acestea, nu multe gospodine știu exact cum să le prepare ca la carte.
Am aflat de la bucătari experimentați exact câte linguri de griș se pun pentru prepararea găluștelor perfecte. Pentru a avea parte de cele mai bune rezultate trebuie să respecți cu mare atenție rețeta de la jos, pe care trebuie să o pui într-un loc sigur, deoarece o vei repeta de multe ori.
Pentru prepararea găluștelor nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Supa de găluște este iubită de cei mici, dar și de cei mari în aceeași măsură. Așa că acestea trebuie să fie cât mai sănătoase, dar și hrănitoare. Iată de ce ai nevoie:
Nu excludem faptul că este necesară multă atenție pentru a putea fi preparate ca la carte. Ai nevoie de o cantitate exactă de griș pentru a obține găluște moi și pufoase. Dacă pui o cantitate prea mare de griș, atunci s-ar putea să descoperi că găluștele tale sunt tari și nu au gustul la care te-ai fi așteptat. Citește și Cum să faci socată ca pe vremea bunicii. Ingredientele care dau gust delicios și parfumat
Rețeta clasică de preparare a găluștelor spune că grișul și oul din compoziție ar trebui să aibă o cantitate identică. Măsoară ce greutate are oul pe care urmează să-l folosești, apoi folosește din nou cântarul de bucătărie pentru a stabili aceeași cantitate de griș. Acesta este, de fapt, și secretul.
La un ou de dimensiuni medii, vei avea nevoie în jur de cinci lingurițe de griș. Pentru reușita găluștelor tale, adaugă în compoziție și puțină sare, dar și un vârf de bicarbonat de sodiu. Acesta va face găluștele să fie mult mai moi și mai pufoase.
Pune o oală cu aproximativ doi litri de apă la fiert, adaugă și o linguriță de sare. Într-un bol pune untul, cele două ouă, sarea și piperul și amestecă-le bine. Apoi adaugă laptele, grișul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Omogenizează foarte bine amestecul de ingrediente. Când apa fierbe ia câte o lingură din compoziție și începe să o scufunzi în aceasta. Fierbe găluștele până când acestea încep să se ridice singure la suprafață. Găluștele tale sunt gata!